Lendelede maatje te groot voor de buren van Marke-Webis

Lendelede heeft het streekduel tegen Marke-Webis eenvoudig gewonnen met 0-3. Het thuisteam kon amper een bedreiging vormen voor de ploeg van Bart Hungenaert. Bij Marke-Webis viel Gil Vincart in de derde set uit met een enkelblessure. Er wordt gevreesd voor een langdurige onbeschikbaarheid.

Marke-Webis leek onder de indruk van de sfeervolle en goedgevulde sporthal. Na een pipe van Lander Vandecaveye stond het al drie punten in het krijt. Ook Dedeyne en Steven Hollez scoorden vlotjes. En dat terwijl het weerwerk bij de thuisploeg alleen van Gilles Vandecaveye kwam. Coussens mokerde de bal bij 11-19 twee keer buiten, zo kreeg de ploeg van de jarige coach Hungenaert vrijgeleide naar de winst in het openingsspel: 13-25 in amper 17 minuten.

Na de 0-3 in set twee klauterde Marke-Webis recht. Coussens nam het voortouw in de wederopstanding met twee geslaagde aanvallen en twee vernietigende opslagen (5-4). De heropflakkering zou maar van korte duur zijn want na een rechtstreekse aanvalsmisser van de thuisploeg liep Lendelede weer twee punten uit (9-11). Hollez onderstreepte met een knappe aanval bij 15-20 nog eens het niveauverschil tussen de twee teams. Na een paar ongelukkige momenten van setter Vincart, kreeg MWB weer zware cijfers om de oren: 16-25.

Van Huffel probeerde het in set drie met Depovere in plaats van Dewyspelaere tussen de lijnen. Aan het spelbeeld zelf veranderde er niet veel. De bezoekers behielden de controle over de match, aanvallend bleef Marke-Webis op de sukkel: 4-8. Dedeyne strooide met zijn opslag nog wat zout in de Markse wonde (4-10), voor coach Van Huffel het signaal om zijn troepen aan de kant te halen. En dat rendeerde want Marke-Webis scoorde vier punten op rij. Daarna pech voor Vincart die in contact kwam met een speler van Lendelede en door zijn linkerenkel ging. De blessure zag er ernstig uit, Debusschere verving hem. Een aangeslagen Marke-Webis kon zich niet meer herstellen van die opdoffer. Lendelede stoomde via Dedeyne door naar matchwinst na 21-25 in de laatste set