Lendelede dames zwaar onderuit bij Michelbeke

© (Foto VDB)
Redactie KW

Bij een op papier evenwaardige tegenstander ging B&W C Lendelede zwaar onderuit en verspeelde de mogelijheid om de aansluiting met de middenmoot te bewerken want voor deze wedstrijd telde Michelbeke maar twee punten meer in het klassement.

Coach Wittebolle begon met De Leeuw aan de spelverdeling, Verrelst en Zwaanswijk op de receptie-hoek, Madsen en Sercu in het centrum want Demyttenaere bleef ziek achter, als hoofdaanvalster moest Smeets, ook al niet helemaal fit, toch aantreden. Voets stak in de liberotrui.

De thuisploeg nam een furieuze start en speelde Lendelede in de vernieling die eerste set met 25-13 als resultaat. Aanvallend was de ploeg nergens en van die dertien punten scoorde Lendelede er zelf maar zes en kreeg er zeven van Michelbeke in de vorm van plaatselijke missers.

De tweede set leek de kentering er even aan te komen want de bezoeksters herpakten zich enigszins en konden aanklampen. Maar echt dreigen naar deelwinst zat er in het setslot evenmin in en Michelbeke verdubbelde met 25-21. De derde beurt evenwel werd Lendelede weer vernederd.

“Dit had ik toch niet zien aankomen want in de voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd was iedereen gedreven bezig. Ik blijf er nochtans van overtuigd dat wij kwalitatief zelfs iets sterker zijn dan Michelbeke. Maar waarom een aantal speelsters niet bij de les waren blijft mij een raadsel. Dat dan tot frustratie van mijn beide spelverdeelsters die niet meer wisten welke aanvalsters aan te spelen want vooral op dat vlak bleven wij ondermaats. Wij werden en werden simpelweg wee sets vernederd door een meer gedreven thuisploeg en dat komt hard aan”, analyseerde coach Wittebolle.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier