Lendelede dames verliezen met 3-0 op verplaatsing bij Oudegem

De Finse Michaela Madsen zette haar beste seizoensprestatie neer. © VDB
Redactie KW

B&W C Lendelede dames blijven op hun zegehonder, want ze verloren bij Oudegem met 3-0.

De inleidende beurten konden de bezoeksters wel hun voet naast de thuisploeg zetten, want ze kwamen met twee keer slechts een tweepuntenverschil 2-0 achter. De derde set kon Lendelede evenwel geen vuist meermaken.

Lendelede mist nog altijd enkele geblesseerden wat in een opstelling resulteerde met De Leeuw aan de spelverdeling, Zwaanswijk en Neyt op de receptie/hoek, Vandewiele als hoofdaanvalster en Madsen en Demyttenaere in het centum met Voets als libero.

De inleidende beurt ging het aanvankelijk gelijk op met uiteindelijk Lendelede dat bij 17-20 een serieuze optie nam op eerste deelwinst. Oudegem stelde evenwel 22-22 gelijk mee omdat het kon profiteren van onzuiverheden bij Lendelede. De bezoeksters konden bij 24-23 een eerste plaatselijke setbal neutraliseren en naar 24-25 omzetten. Oudegem besloot evenwel secuurder naar 27-25.

De eerste herneming leek Oudegem bij 11-6 regelrecht door te stomen naar de verdubbeling als Lendelede de foutenlast terugschroefde, weer in zichzelf geloofde en 15-17 voor kwam. Die betere periode kon evenwel niet aangehouden worden. Al kon een 19-17 nog naar 23-23 herleid worden eer Oudegem 26-24 verdubbelde. In set drie kon Lendelede een vroege 14-8 nog naar 14-12 herleiden, maar moest dan zijn meedere erkennen in Oudegem dat met 25-16 afrondde.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier