Laure Flament en Manon Stragier halen selectie Yellow Tigers

We herkennen Laure Flament.
Redactie KW

Op 15 mei start de Volleyball Nations League en daarvoor reizen onze Yellow Tigers in eerste instantie af naar China (15-17 mei) en Japan (22-24 mei). Daarvoor werd de selectie vandaag bekend gemaakt.

Vijftien wedstrijden op topniveau; dat is een samenvatting van de Volleyball Nations League. De wereldtoppers strijden tegen elkaar in de uithoeken van de wereld gedurende vijf speeldagen. Starten doet de Belgische vrouwenploeg in China, waar het naast het gastland ook in de ogen kijkt van Zuid-Korea en de Dominicaanse Republiek.

De Belgische selectie telt 14 namen en blijft dus twee speeldagen samen. Daarna maakt de groep een tussenstop in België voor de afreis naar Servië en kunnen er nog lichte wijzigingen gebeuren. “Wij zien deze Volleyball Nations League als een groot geluk,” vertelt bondscoach Gert Vande Broek. “Door deze topmatchen in dit kader te spelen, hebben we een enorme voorsprong op de andere landen waartegen we later de EK-kwalificatie spelen. Daarnaast willen we natuurlijk ook zeker in de reeks blijven zodat we ook in de komende jaren op topniveau kunnen bijleren. De selectie is sterk verjongd en gewijzigd ten opzichte van vorige campagnes met als doel te bouwen aan een ploeg voor EK en WK.”

Bij de selectie vinden we dus twee West-Vlaamse namen: Laure Flament is afkomstig uit Kortrijk en Manon Stragier uit Wevelgem.

Selectie Yellow Tigers

Spelverdeling

Ilka Van De Vyver (kapitein)

Elise Van Sas

Oriane Moulin

Hoek

Celine Van Gestel

Britt Herbots

Jodie Guilliams

Laure Flament

Manon Stragier

Midden

Nathalie Lemmens

Marlies Janssens

Iris Vandewiele

Opposite

Karolina Goliat

Kaja Grobelna

Libero

Lisa Neyt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier