Op dat toernooi speelt gastland Duitsland samen met de zeven hoogst gerangschikte Europese teams die geen kwalificatie konden afdwingen op de toernooien in augustus. Italië, Polen en Rusland zijn al een Europese zekerheid in Tokio, daar komt dus nog één Europees land bij.

De Red Dragons kunnen zich dus nog kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar makkelijk wordt het niet. Naast Duitsland zijn op dit moment ook Servië, Frankrijk, Bulgarije, Slovenië, Nederland en Finland mogelijke tegenstanders. De rangschikking wordt echter pas bekeken na het EK waardoor ook die resultaten zeer belangrijk zijn. Omdat Duitsland het kwalificatietoernooi organiseert, is het nu al zeker van een plaatsje bij de top 8. Ook al zouden ze terugzakken op de Europese ranking.

Op dat toernooi speelt gastland Duitsland samen met de zeven hoogst gerangschikte Europese teams die geen kwalificatie konden afdwingen op de toernooien in augustus. Italië, Polen en Rusland zijn al een Europese zekerheid in Tokio, daar komt dus nog één Europees land bij. De Red Dragons kunnen zich dus nog kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar makkelijk wordt het niet. Naast Duitsland zijn op dit moment ook Servië, Frankrijk, Bulgarije, Slovenië, Nederland en Finland mogelijke tegenstanders. De rangschikking wordt echter pas bekeken na het EK waardoor ook die resultaten zeer belangrijk zijn. Omdat Duitsland het kwalificatietoernooi organiseert, is het nu al zeker van een plaatsje bij de top 8. Ook al zouden ze terugzakken op de Europese ranking.