Laatste kans in Berlijn op Olympische kwalificatie voor Red Dragons

(archiefbeeld) © belga
Redactie KW

Het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen bij de mannen wordt uitgereikt in januari. De Duitse volleybalbond organiseert een laatste kwalificatietoernooi van 5 tot en met 10 januari in Berlijn. Dat is dezelfde plaats als waar vorig seizoen de Champions League finale werd gespeeld.

Op dat toernooi speelt gastland Duitsland samen met de zeven hoogst gerangschikte Europese teams die geen kwalificatie konden afdwingen op de toernooien in augustus. Italië, Polen en Rusland zijn al een Europese zekerheid in Tokio, daar komt dus nog één Europees land bij.

De Red Dragons kunnen zich dus nog kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar makkelijk wordt het niet. Naast Duitsland zijn op dit moment ook Servië, Frankrijk, Bulgarije, Slovenië, Nederland en Finland mogelijke tegenstanders. De rangschikking wordt echter pas bekeken na het EK waardoor ook die resultaten zeer belangrijk zijn. Omdat Duitsland het kwalificatietoernooi organiseert, is het nu al zeker van een plaatsje bij de top 8. Ook al zouden ze terugzakken op de Europese ranking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier