Nochtans trainde de 20-jarige libero sinds dinsdag weer voluit mee met de Red Dragons, nadat hij 2 keer kampte met buikgriep. Hij was trouwens niet de enige Red Dragon die in de voorbereiding ziek werd. Het virus teisterde 9 van de 16 spelers, maar Verstraete werd het hardst getroffen en ziet zijn EK-droom nu in het water vallen. Bondscoach Van Kerckhove koos met Lowie Stuer en Jelle Ribbens voor twee andere pionnen.

"Eigenlijk was ik van plan om drie libero's op te nemen in mijn EK-selectie", verklaart Van Kerckhove. "Maar omdat Stijn D'Hulst nog onzeker is voor het EK omwille van familiale omstandigheden en de andere spelverdeler Matthias Valkiers kampte met een knieprobleem, kon ik geen risico nemen op die positie en selecteerde ik met Lienert Cosemans nog een bijkomende setter." Cosemans speelde twee seizoenen voor Menen alvorens naar Aalst, Borgworm en Haasrode-Leuven te trekken.

Voor Tim Verstraete is het balen, ook al bekijkt hij het positief. "Natuurlijk had ik graag deel uitgemaakt van de EK-selectie. Ik was er al bij op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam en maakte ook een groot deel van de EK-voorbereiding mee. Op het nippertje uit de boot vallen is niet leuk maar dat betekent wel dat ik meteen kan aansluiten bij mijn nieuwe club Aalst." Ook Lou Kindt (ex-Roeselare) haalde de selectie net niet.

De Red Dragons beginnen vrijdag aan het EK. Ze nemen het om 20.30 uur op in Paleis 12 in Brussel tegen Oostenrijk. Alleen winst volstaat voor het team van Van Kerckhove, dat op het vorige Europees Kampioenschap nog knap vierde eindigde.

(MPM)

Nochtans trainde de 20-jarige libero sinds dinsdag weer voluit mee met de Red Dragons, nadat hij 2 keer kampte met buikgriep. Hij was trouwens niet de enige Red Dragon die in de voorbereiding ziek werd. Het virus teisterde 9 van de 16 spelers, maar Verstraete werd het hardst getroffen en ziet zijn EK-droom nu in het water vallen. Bondscoach Van Kerckhove koos met Lowie Stuer en Jelle Ribbens voor twee andere pionnen."Eigenlijk was ik van plan om drie libero's op te nemen in mijn EK-selectie", verklaart Van Kerckhove. "Maar omdat Stijn D'Hulst nog onzeker is voor het EK omwille van familiale omstandigheden en de andere spelverdeler Matthias Valkiers kampte met een knieprobleem, kon ik geen risico nemen op die positie en selecteerde ik met Lienert Cosemans nog een bijkomende setter." Cosemans speelde twee seizoenen voor Menen alvorens naar Aalst, Borgworm en Haasrode-Leuven te trekken.Voor Tim Verstraete is het balen, ook al bekijkt hij het positief. "Natuurlijk had ik graag deel uitgemaakt van de EK-selectie. Ik was er al bij op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam en maakte ook een groot deel van de EK-voorbereiding mee. Op het nippertje uit de boot vallen is niet leuk maar dat betekent wel dat ik meteen kan aansluiten bij mijn nieuwe club Aalst." Ook Lou Kindt (ex-Roeselare) haalde de selectie net niet.De Red Dragons beginnen vrijdag aan het EK. Ze nemen het om 20.30 uur op in Paleis 12 in Brussel tegen Oostenrijk. Alleen winst volstaat voor het team van Van Kerckhove, dat op het vorige Europees Kampioenschap nog knap vierde eindigde.(MPM)