Kuurnenaar Tim Verstaete valt uit selectie Red Dragons, Hendrik Tuerlinckx haalt die wel

Tim Verstraete tijdens de training in Rotterdam. © (Foto MPM)
Redactie KW

Pech voor Tim Verstraete. De Kuurnse libero die momenteel met Aalst trots aan de leiding staat van de Belgische competitie kreeg te horen van bondscoach Baeyens dat hij als enige speler uit de selectie valt voor het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn dat plaatsvindt van 5 tot en met 10 januari.

Nochtans had Verstraete al heel de week meegetraind met de Red Dragons en werd hij in de eindselectie verwacht maar omdat er een paar spelers op andere posities licht geblesseerd zijn, neemt de bondscoach geen risico’s en gaat hij met de libero’s Lowie Stuer en Jelle Ribbens naar Berlijn.

Hendrik Tuerlinckx van Knack Roeselare haalde de selectie wel. Hij was lange tijd onzeker met een teenblessure maar de hoofdaanvaller geraakt blijkbaar toch wedstrijdfit. Hij moet in Berlijn de concurrentie aangaan met Jolan Cox (ex-Menen). Met Stijn D’Hulst aan de spelverdeling telt de nationale volleybalselectie slechts één West-Vlaming.

De Red Dragons komen zondag voor het eerst in actie. Ze nemen het dan op tegen hun zwart beest Slovenië, op het voorbije EK nog finalist.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier