Kroaat Igor Juricic wordt nieuwe coach Prefaxis Menen, Tanghe grijpt naast het postje

Igor Juricic aan het werk bij het Franse Harnes. © Foto MPM
Redactie KW

Prefaxis Menen heeft een overeenkomst bereikt met de 40-jarige charismatische trainer Igor Juricic. Hij moet Ron Andelhof opvolgen die volgend seizoen de assistent-coach wordt van de voormalige succesvolle middenman.

Juricic geldt als een ambitieuze en talentvolle trainer, die vorig seizoen een gesmaakt jaar kende bij Harnes (Franse Pro B). Die ploeg werd recent opgedoekt waardoor de weg voor hem naar Prefaxis open lag. Ex-Menenspelers Bogomil Anachkov en Julien Anton – beiden vertrouwd met het Franse volleybal – steken de loftrompet over de laatste aanwinst van Prefaxis. “Topkerel en topcoach”, luidde het in koor toen we bij hen peilden naar een reactie.

Volleybalicoon in eigen land

Met 140 selecties voor de Kroatische nationale ploeg is Juricic een volleybalicoon in eigen land. Eind de jaren 1990 pakte hij als speler alle prijzen met zijn toenmalige club Zagreb. Het leverde hem een toptransfer op naar het Poolse Czestochowa. Via Oostenrijk zou hij in Frankrijk belanden waar hij met zijn 2,02 meter het mooie weer maakte bij een handvol clubs. Juricic eindigde zijn spelersloopbaan in 2012 bij Nancy. Daar was hij toen ook coach, maar hij kon er niet langer blijven wegens geen geschikt trainersdiploma. Ondertussen beschikt hij wel over de nodige attesten, wat hem vorig seizoen bij Harnes bracht.

Njet voor Kris Tanghe en Claudio Gewehr

Eind vorige maand berichtten we al over het feit dat Ron Andelhof niet meer als T1 kon functioneren bij Menen. Het bestuur reageerde nadien met een persbericht waarin dat nieuws in twijfel getrokken werd. Maar het zocht en vond met Juricic dan uiteindelijk toch een nieuwe trainer. Komende woensdag wordt de Kroaat al voorgesteld aan de spelers van Menen.

Prefaxis onderhandelde ook met Bissegemnaar Kris Tanghe (ex-Antwerpen) om Ron Andelhof op te volgen, de club koos echter voor Juricic. Voormalig bondscoach Claudio Gewehr zag een overstap naar Menen ook wel zitten, maar het bestuur liet zijn kandidatuur onbeantwoord.

Dragan Radovic kampte met een heleboel blessures, maar heeft wel nog een lopend contract.
Dragan Radovic kampte met een heleboel blessures, maar heeft wel nog een lopend contract.© Foto MPM

Wat gebeurt er met Dragan Radovic?

Nog een vraag die de supporters bezighoudt, is wat er moet gebeuren met Dragan Radovic. De Sloveense Belg lijkt afgeschreven voor topsport na aanhoudende knieproblemen, maar ligt wel nog onder contract. Aangezien Andelhof – ook nog een jaarcontract – een functie krijgt als T2, is dat geen optie voor Radovic. Krijgt de middenman een ander postje in de technische staf? Wordt hij toch nog aangezet om een jaar door te bijten als speler? Of wordt het contract toch op één of andere manier ontbonden?

Gisteren meldden we ook al de komst van Frédéric Barais. Ondertussen heeft de club ook al een andere klepper aangetrokken die actief was in de Franse competitie. Zijn naam wordt pas later onthuld. De naam van middenman Tim Smit (Groningen) klinkt ook steeds luider.

(Maxime Petit)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier