Kris Van Boxelaer nieuwe coach van Vlamvo Vlamertinge A: “Juiste man op de juiste plaats”

Kris Van Boxelaer.© Geert Demuynck
Kris Van Boxelaer.© Geert Demuynck
Redactie KW

Met de ervaren Kris Van Boxelaer heeft de A-ploeg van Vlamvo Vlamertinge een nieuwe hoofdcoach beet. “Na het forfait van onze huidige coach, Laurents Deprez, zijn we bijzonder trots om Kris te kunnen voorstellen”, klinkt het bij voorzitter Henri Mahieu.

De 48-jarige Kris Van Boxelaer wordt de nieuwe hoofdcoach van derdenationaler Vlamvo Vlamertinge A. De Koksijdenaar kan meer dan twintig jaar ervaring in de nationale reeksen voorleggen en wordt de opvolger van Laurents Deprez. “Laurents moet door werkomstandigheden wat gas terugnemen, dus zagen we ons genoodzaakt om de zoektocht naar een nieuwe coach te starten”, legt voorzitter Henri Mahieu uit. “In de huidige omstandigheden niet evident, maar via onze sportief verantwoordelijke Els Logie kwamen we al vlug bij Kris uit. Omdat Davolo Loppem, de ploeg waar hij de voorbije twee seizoenen actief was, ermee ophoudt wisten we dat hij beschikbaar was. Na enkele gesprekken werd het heel snel duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten. Alles was vrij snel in kannen en kruiken!”

Naar hoger niveau

“Kris is een coach met heel veel eraring, wat voor ons een absolute vereiste was. Het is iemand die onze reeks, en bij uitbreiding alle nationale reeksen, heel goed kent en we verwachten dus dat hij de ploeg naar een hoger niveau kan stuwen. Een nieuwe coach aanstellen is altijd een beetje een gok, maar we hebben er met de voltallige club alle vertrouwen in dat Kris de juiste man op de juiste plaats is. Contact met de ploeg is momenteel onmogelijk, maar we zullen onze videobeelden beschikbaar stellen zodat Kris al een beeld kan vormen van de kwaliteiten die de groep heeft.” (TV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.