Knappe prestatie van VKt Torhout A dat nipt gaat winnen in Zandhoven

(archiefbeeld) © VDB

Voor de lastige verplaatsing naar het vijfde geklasseerde Zandhoven moesten de dames van VKt A het doen zonder hun zieke coach Stefaan Decoster. Hulpcoach Marc Vanneste mocht proberen om de moeilijke klus te klaren.

In set één leek Zandhoven al snel op weg naar winst, maar Torhout serveerde zich langszij (7-7) en profiteerde van wat slordigheden bij de thuisploeg om in het spoor van de thuisploeg te blijven (11-11). De Torhoutse dames speelden echter vrij mak en slordig waardoor Zandhoven er vrij makkelijk in slaagde een beslissende kloof te slaan (19-14) en door te stoten naar 25-19 setwinst.

Set twee begon rampzaling voor de bezoekers die niet scoorden en zich keer op keer te pletter klopten op het blok van Zandhoven (8-3). Hoge foutenlast bij Torhout bracht de thuisploeg op 11-4 en 14-7, maar bij 16-11 zette VKt een knappe remonte in. Aanvallend kwamen de Torhoutse dames beter voor de dag en vooral door het midden werd vlot gescoord. De kloof werd kleiner (16-15, 19-18, 22-20), maar bij 23-20 leek setwinst ver weg voor de verbeten strijdende bezoekers. Met knap blokkerend werk kwam VKt zowaar op setbal (23-24) en met een slimme legbal pakte Torhout alsnog verrassend deze set met 23-25.

Torhout bleef in set drie doorgaan op zijn elan en dwong de thuisploeg telkens weer in de fout(3-6, 5-10). VKt serveerde stevig , bleef scoren door het midden en profiteerde ook van de opslagmissers bij de thuisploeg (11-16). Zandhoven gaf zich echter niet gewonnen en VKt zag zijn voorsprong snel kleiner worden (16-18, 19-20). Het bleef uiterst spannend met veel rally’s waarbij de bezoekers nu wel wat meeval kenden, maar ook het hoofd koel hielden. Een opslagmisser van de thuisploeg beslechtte deze set in het voordeel van de bezoekers (23-25).

De thuisploeg serveerde zich in set vier naar 3-0, maar VKt reageerde gevat en spurtte naar 4-7. Zandhoven leek van slag en Torhout controleerde de set (7-10, 8-12). Opslagmissers bij de bezoekers brachten de thuisploeg echter dichterbij (14-16) en toen Torhout ook in receptie onderuit ging stond het snel 18-16. Zandhoven hervond het vertrouwen en profiteerde bovendien van hoge foutenlast bij VKt (23-18). De Torhoutse dames sputterden nog even tegen (23-20), maar Zandhoven pakte de vierde set met 25-21.

Torhout begon furieus aan de tie-break met knappe aanvallende acties en een stevig blok (0-6). Zandhoven naderde wel (3-6), maar na een nieuw sterk blok wisselden de ploegen bij 4-8 van kant. De bezoekers staken bij 8-13 de hand al uit naar eindwinst, maar dat was voorbarig. De thuisploeg die van op de opslaglijn verschroeiend uithaalde, klom in één ruk naar 14-13. In een helse sfeer behielden de bezoekers de kalmte en na een ware thriller (14-14, 15-15) en het neutraliseren van twee matchballen, pakten ze verdiend de zege met 15-17. Vreugde alom bij de meegereisde supporters en een intense vreugdedans bij de speelsters die met een goed gevoel de vakantie kunnen aanvatten.

Een knappe prestatie en een beloning voor het vele werk van de laatste weken.