Knack wint zonder deelverlies in Waremme

Matthijs Verhanneman. © (Foto VDB)

Competitieleider Knack Roeselare deed deze namiddag inWaremme wat het moest doen, de klus tegen de rode lantaarn zonder tegenset klaren. Roeselare won op een drafje met 14-25 de inleidende set maar kon zowel de tweede als derde beurt maar in het setslot afstand nemen van een aanklampende thuisploeg.

Roeselare trad aan met Holt als alternatief voor Van Hirtum om samen met Verhanneman de receptie/hoek te bevolken. Van Hirtum zou er d elaatste set ingebracht worden als Holt even niet meer door het thuisblok kon slaan. In het centrum draafde Fasteland op voor Van de Velde. De Noor ontgoochelde allerminst want groeide met vier blokpunten uit tot de beste blokker bij Knack, aanvallend liet hij een 5 op 6 noteren en sloeg ook een ace. Coolman bezette de andere middenpositie met Tuerlinckx als opposite, Walsh verzorgde de distributie en Dejonckheere deed het veegwerk als libero.

De eerste set stond geen maat op het Roeselaarse meesterschap. Het werd rap 3-11 want de aanvallen van de thuisploeg bleven steken in weinig efficiënte pogingen waar de Knack-aanvallers alles afwerkten wat zij loepzuiver voor zich kregen. Een Tuerlinckx haalde een 5 op 5, Holt tekende ook al 5 punten aan in de afwerking en Coolman scoorde 4 keer van in het midden. Via 9-19 kon Coolman voor Knack de 14-25 rondmokeren.

De eerste herneming kwam de thuisploeg die met Abinet en Predius toch wel enkele hardkloppers in de ploeg heeft steviger aan de opslag. Waremme kwam ook 10-8 voor omdat Knack tot dan toe maar liefst drie servicemissers liet noteren waar de thuisploeg drie aces afleverde. Verhanneman en Fasteland herleidden die achterstand naar een 10-12 bonus en leek bij 13-16 weg naar de verdubbeling. Maar Waremme sloot via Abinet, een ace van Zuidberg en een plaatsbal van spelverdeler Cosemans aan naar 17-18 als Tuerlinckx zijn tweede servicemisser in die set liet noteren. Het leidde een Fasteland-moment in want met twee aanvallen en een ace sloeg hij Knack naar 18-21. Die kloof kreeg Waremme niet meer gedicht en Knack ging door naar de 21-25 verdubbeling.

Zelfde scenario zowat de derde set waarin Waremme tot 13-10 voorsprong nam en die bonus tot 17-14 op het bord hield niettegenstaande de bezaekers naar 15-14 dichtten. Maar een blok van Coolman en twee aanvallende punten van Tuerlinckx brachten Knack op 19-19. Bij 21-20 zorgde het meest ervaren Roeselaarse trio Verhanneman, Tuerlinckx en Coolman die de laatste twee punten, een counterend blok voor de matchbal die hij zelf in de afwerking verzilverde, voor zijn rekening nam.