Knack wint met 3-1 van Maaseik

Knack Roeselare nam zijn revanche voor de competitienederlaag zaterdag. Knack opende met 25-18 deelwinst, zag de Limburgers met 19-25 gelijkstellen maar kon twee keer een enerverend setslot zowel de derde (26-24) als vierde beurt (25-23) met het kleinste verschil in eigen voordeel beslechten.

Knack Roeselare trok uiteindelijk het laken naar zich toe met winst in de derde en vierde set. © VDB

Knack moest het nochtans zonder zijn kapitein Hendrik Tuerlinckx, die zaterdag tegen datzelfde Maaseik geblesseerd uitviel, ook in deze heenwedstrijd van de halve finale van de nationale beker doen. Maar op karakter en met Kindt als alternatief voor Tuerlinckx zette Knack de Limburgers op 3-1.

Steven Vanmedegael opende met Kindt voor Tuerlinckx als hoofdaanvaller, Verhanneman en Van Hirtum waren de receptie/hoekspelers en Coolman en Van de Velde bevolkten het midden. Walsh moest de aanvalslijnen uitzetten en Dejonckheere droeg het liberoshirt. Bij Maaseik kreeg Baetens de voorkeur op Pupart als receptie/hoekspeler samen met Maan, Tammemaa en Grozdanov waren de middenspelers met Cox als hoofdaanvaller en Blankenau als spelverdeler. Dronkers moest het gros van de receptie nemen als libero.

Dirigent Walsh

Knack opende met slim volleybal verrassend voor Maaseik dat die eerste beurt moeilijk in de set kwam. Bij Roeselare dirigeerde Walsh alle aanvallend geweld naar een die eerste set foutloze Verhanneman en de centrumspelers Coolman en Van de Velde. Verhanneman speelde slim blokout, Dejonckheere stopte zuiver en de floatservices brachten de Limburgers in verlegenheid. Knack trok zowaar van 6-3 over 13-6 naar zelfs 19-13. Bij Maaseik scoorden alleen Maan en Cox maar dichter dan 22-18 kwam Maaseik niet. Kindt zette met een plaatsbal van achter de driemeterlijn de setbal op het bord en Van Hirtum verzilverde die met een blok op Cox of 25-18.

De tweede set werd een ander verhaal want Maaseik dat de servicedruk optrok kwam die tweede set, mee door Roeselaare fouten via 5-8 zelfs 7-15 voor. Walsh raakte immers niet meer zuiver bij zijn aanvallers tot Knack zich herpakte, een tussentijdse 11-5 liet noteren wat de 18-20 op het bord bracht. Mee omdat Kindt nu meer bij het aanvalswerk betrokken werd en ook scoorde die tweede set. Meer zat er evenwel niet meer in voor Knack die eerste herneming want Maan en Cox zorgden voor de 19-25.

Maaseik pakte de tweede set.
Maaseik pakte de tweede set.© VDB

In set drie zag het er eerder penibel uit voor Knack, dat snel 3-7 achter kwam omdat Cox vanop de servicelijn Knack van een degelijke spelopbouw hield. Maar op karakter en via een omzeggens foutloos afwerkende Verhanneman en Van Hirtum kwam Knack bij 11-12 weer in het Limburgse spoor. Maan en Cox sloegen Maaseik weer naar 14-17 maar dan serveerde Verhanneman met bravoure de Limburgse receptie aan diggelen en eerst een blok van Kindt en dan van Van Hirtum gevolgd door een ace van Verhanneman bracht Knack 18-17 voor.

Spannende derde set

Bij 19-19 zorgden eerst Verhanneman met een driemeteraanval, een voetfout van Maan en Van Hirtum gevolgd door een driemeteraanval van Kindt voor de 23-20. Maar dan kwam bij Maaseik het fenomeen Maan weer op het voorplan. Hij zorgde er op zijn eentje voor dat het 24-24 werd. Verhanneman scoorde de aanval voor de setbal en Walsh verzilverde die met een ace pal in het verste hoekje van het veld, 26-24.

Knack wint met 3-1 van Maaseik
© VDB

Datzelfde karakter moest Knack ook aanspreken de vierde beurt want een vroege 8-3 werd weer door Maan die drie keer scoorde in de aanval en Kindt afblokte naar 8-8 herleid. Het bleef over en weer gaan via diverse videochallenges. Blankenau serveerde Knack in de verlegenheid en bij 19-22 leek de belle in de maak. Maar Kindt, Vandevelde en weer Verhanneman zorgden voor de 22-22. Bij 23-23 maakte Maan een voetfout bij een driemeteraanval en matchbal voor Roeselare, Walsh serveerde snoeihard en Verhanneman kon die manke receptie afstraffen. Volle puntenwinst voor Knack en de druk meteen bij Maaseik dat in de terugwedstrijd 3-0 of 3-1 moet winnen om een golden set uit de brand te slepen. Als Knack twee sets wint speelt het de finale.

(HB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.