Knack wint met 1-3 van aanklampend Haasrode/Leuven

Ook na de nooit gemakkelijke verplaatsing naar BDO Haasrode/Leuven blijft Knack ongeslagen. Het kostte wel heel wat moeite om een nooit aflatende thuisploeg in vier sets terug te wijzen. Knack opende met 22-25 winst, moest met 31-29 wel de gelijkmakende set toestaan om in set drie met 21-25 te verdubbelen. Met dezelfde cijfers rondde Knack de partij in set vier af.

Coach Vanmedegael opende in Leuven met spelverdeler D’Hulst, opposiet Tuerlinckx, receptie/hoekspelers Verhanneman en Fragkos, centrumspelers Coolman en Huhmann die vanaf midden set drie vervangen werd door Fasteland, en libero Deroey.

In tegensteling tot de heenwedstrijd op Schiervelde waar Haasrode geen enkele van de drie sets aan 20 punten kwam, was van meetaf aan duidelijk dat de Vlaams-Brabanders met het mes tussen de tanden aantraden. Beide opponenten opteerden voluit voor risicoservices wat evenwel ook tot nogal wat missers leidde. Zo noteerden wij bij een 14-13 de eerste set al aan beide kanten een viertal servicemissers. Het maakte wel dat de receptie onder druk stond bij beiden en de spelverdelers, bij Haasrode stond routinier Blondeel aan de distributie en niet Cosemans, en D’Hulster bij Roeselare moeilijk tot rap middenspel kwamen en uitweken naar de opposietspelers Van Walle en Tuerlinckx die een wedstrijd onder elkaar uitvochten.

Die inleidende beurt liep het verschil in de score tot 21-20 nooit hoger op dan één of twee punten waarbij D’Hulst toch wel gevarieerder zijn aanvallers bereikte dan zijn vis a vis Blondeel die vooral naar Van Walle uitweek. Tuerlincx scoorde de 20-20, Van Walle werd afgeblokt door de voor D’Hulst ingekomen Ahyi naar 20-22 als Fragkos die moeilijk in de wedstrijd kwam met twee smashes Knack naar 22-24 sloeg. Tussendoor serveerden eerst Tuerlinckx en daarna Fragkos fout. Verhanneman mokerde de 22-25 dan wel rond.

De eerste herneming gaf een evenwichtig scoreverloop naar 9-9. Maar een netfout, een foute aanval van Fragkos en een blok van Depaepe op Tuerlinckx leidden de thuisploeg naar een driepuntenkloof die naar 19-14 uitgediept werd eer Knack kon remonteren naar 19-19. Dat was dan vooral het werk van Verhanneman plus een groeiende foutenlast bij Haasrode. De bij Haasrode ingekomen Simon Peeters sloeg zijn team naar 23-21 en als Van Walle out mokerde werd het 23-23. Dat was de inleding van een enerverend setslot waarbij Knack vier plaatselijke setballen neutraliseerde maar door onder meer servicemissers van zowel Huhmann als Fragkos en Tuerlinckx nooit zelf setbal konden afdwingen om met 31-29 de set toe te staan.

In set drie maakte Knack bij 13-13 het verschil naar 13-16 via Verhanneman en twee plaatselijke aanvallende fouten. Maar zelfs bij 16-19 gaf Haasrode zich nog niet gewonnen en dichtte via een opportunistische Baetens en Van walle naar 20-20. Dan counterde Verhanneman blokkend Van Walle om even later de 20-23 op het bord te slaan. Coolman tekende voor de setbal bij 21-23 waarbij de plaatselijke topscorer Van Walle de bal buiten plaatste en 21-25.

De thuisploeg kon de vierde beurt nog tot 11-11 de illusie op een belle hoog houden maar Verhanneman, Coolman en een acende Fragkos tekenden de 11-14 aan. De thuisploeg kon een 17-21 in een laatste krachtinspanning nog naar 20-22 herleiden omdat Fragkos weer een servicemisser liet optekenen en Verhanneman even niet scoorde. Maar diezelfde Verhanneman verzilverde even later de matchbal nadat Blondeel bij 21-23 ook al vanop de servicelijn in de fout ging en de 21-25 stond op het bord.

Woensdag reist Knack Volley naar Lindemans Aalst, een week later komt Caruur Gent naar de Tomabel-hal.