Knack wint in drie sets van Menen

Ahyi geraakt niet voorbij Sinnesael en Vanneste.©Maxime Petit MP
Ahyi geraakt niet voorbij Sinnesael en Vanneste.©Maxime Petit MP
Redactie KW

Anderhalve week na de krappe 2-3 winst in Menen versloeg Knack in de eigen Tomabelhal in een onuitgegeven opstelling in drie sets overtuigend van Menen met setstanden 25-19, 25-22 en 25-20. Knack kan overigens nog kampioen worden bij volle winst tegen Aalst.

Het Covid-19 hield een week lang de Knack-bubbel in zijn greep zodat Roeselare maar op zeven spelers beroep kon doen voor de derby. Bij die zeven waren met Verhanneman en libero Deroey maar twee basissspelers. Bij Knack dus geen centrumspelers Coolman en Huhmann, noch spelverdeler D’Hulst, opposite Tuerlinckx en receptie/hoek Fragkos.

Volle speelgelegenheid dus voor spelverdeler Depovere, opposite Ahyi, receptiespelers Van Schie en Verhanneman, in het midden Fasteland waar Desmet op de voor hem ongewone middenpositie geschoven werd. Devarrewaere werd uit de B-ploeg opgevist om bij een eventuele blessure te depanneren.

Bij Menen liet coach Depestele zowel Rotty als libero Bille preventief in de huppelhoek. Hij opende met spelverdeler Lankinen, opposite Lapkov, op de receptie/hoek Steur en Vanneste met in het centrum Sinnesael en Colson met Ver Eecke in de liberotrui.

Vijf vaste waarden afwezig

Knack opende het best en blijkbaar had Menen meer last van het noodgedwongen forfait van vijf vaste waarden bij Knack dan Knack zelf dat in een aanvankelijk gelijk opgaande eerste beurt bij 8-8 via 12-9 het verschil maakte naar 17-11. Spelverdeler Depovere solliciteerde vooral Verhanneman die zich die eerste set met een aanvallende 7 op 8 liet gelden. Maar ook Van Sschie en Ahyi scoorden geregeld hun puntjes. Menen kwam ook moeilijk onder de zware opslagen van zowel Desmet als Depovere en Verhanneman uit.

Maar bij de bezoekers misten wij vooral die gedrevenheid van de heenwedstrijd en een Lapkov bijvoorbeeld kwam nooit in het stuk voor. Via Steur vooral kon Menen wat van die achterstand wegknagen. Maar Fasteland scoorde de 23-18, Verhanneman sloeg de setbal op het bord en, typerend voor die Menense eerste beurt, een foute service van Colson bracht de 25-19 op het bord.

Aanklampen

De eeste herneming kon Menen tot 10-8 aanklampen maar dan diepte Verhanneman de bonus uit naar 17-12. Coach Depestele wou het tij met een dubbele wissel doen keren en bracht er Brems in voor spelverdeler Lankinen en Libert voor een onbestaande Lapkov. Met succes aanvankelijk want Menen blokte renderend, Libert scoorde en Steur serveerde de bezoekers via de video challenge naar 18-16.

Diezelfde Steur gaf Menen met een smash naar 21-21 weer even hoop. Maar dan zorgden eerst Ahyi, daarna Van Schie en vervolgens Verhanneman met een servicepunt voor de 24-21. Het was Van Schie die de tweede setbal naar 25-22 verzilverde.

Kampioen?

De derde beurt kon Menen in diezelfde opstelling nog even de hoop op beters hoog houden maar verder dan 9-10 kwamen de bezoekers niet. Van Schie, die de derde beurt met een aanvallende 8 op 10 niet af te stoppen was, zorgde met drie smashes op rij voor de 13-10. Met twee counterende bloks zorgden eerste Depovere en dan Verhaneman voor de geruststellende 20-14. Devarrewaere mocht even inkomen als applausvervanging voor Van Schie die dan wel nog bijzijn rentree de 23-19 vastlegde. De ingekomen Dedeyne seveerde out naar 24-20 als Ahyi die eerste setbal meteen met een ace beslechtte naar 25-20.

Stijn Van Schie werd uitgeroepen tot ‘Star of the Game’.

Even later was er nog beter nieuws want leider Maaseik verloor in een gewonnen vijfsetter een punt bij Haasrode/Leuven. Als Knack volle puntenwinst haalt in de uitgestelde wedstrijd tegen Aalst wordt het regulier kampioen met gelijk aantal punten als Maaseik maar met een wedstrijd meer gewonnen.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.