Knack walst over Menen in oefenduel

Redactie KW

Roeselare heeft met alle gemak van de wereld een oefenpot gewonnen tegen buur Menen. Zelfs zonder een paar basispionnen werd het 3-0 met 25-16, 25-16 en 25-22 als setstanden.

Menen had twee keer met 3-2 van Gent gewonnen in deze oefencampagne en het vertrok dan ook met vertrouwen richting Schiervelde. Bij Knack geraakte Tuerlinckx speelklaar en hij startte dan ook aan de match. Pieter Coolman revalideert nog van zijn knieblessure. De Canadese internationals Jansen Vandoorn en Walsh die zich zopas kwalificeerden voor de Olympische Spelen met hun land, zijn nog niet terug in het land. Daardoor speelde Depovere aan de spelverdeling en mocht Desmet het weer als middenspeler doen.

Ondanks die verschuivingen ging het vrij vlotjes voor de troepen van Steven Vanmedegael die via een blok van Depovere op 11-7 kwamen. Bij de bezoekers geraakte De Vries amper in het ritme en Knack profiteerde om er 15-9 van te maken. Kapitein Tuerlinckx bewees dat hij opnieuw topfit is na zijn vervelende enkelblessure: hij scoorde de 19-10 en de 21-11, Verhanneman stond garant voor het setpunt.

Menen begon al even slecht aan het tweede spel waarin Rotty bij 4-1 afgeblokt werd. Toen het 11-6 stond werd Brems vervangen aan de pas door Schouteten. Decospan herademde even (13-10) maar zag Knack nadien weer genadeloos toeslaan.

De 5-2 van Depovere via een ace in het derde bedrijf zette Roeselare al snel op het juiste spoor. Wanneer niemand het nog verwachtte, reageerde Menen dan toch op gepaste wijze. De grensjongens kwamen zelfs op voorsprong: 15-16. Het sein voor Knack om weer een versnelling hoger te schakelen en Menen een zware nederlaag toe te dienen.

Zaterdag speelt Roeselare in eigen zaal de topper tegen Maaseik, Menen gaat bij Haasrode Leuven op bezoek in de hoop om de strijd op een play-offticket weer open te gooien. (MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.