Zware nederlaag voor Knack Roeselare in Polen

Ook met een driemansblok was het moeilijk om de Poolse power tegen te houden. © foto CEV
Redactie KW

Net als tijdens de heenwedstrijd op Schiervelde, kwam Knack nooit in het wedstrijdverhaal voor tegen het Poolse Kedzierzyn. De terugwedstrijd in de Champions League eindigde op 25-19, 25-18 en 25-20.

Voor een maar matig bezette sporthal – de Poolse volleybalsupporters lagen blijkbaar niet wakker van de komst van Knack – pakte de thuisploeg de wedstrijd meteen in handen met een verschroeiende servicedruk. Knack kreunde dan ook drie sets lang in receptie, wat het spelverdeler Walsh moeilijker maakte om zijn aanvallers optimaal aan te spelen. In de eerste set kon Roeselare wel verdienstelijk gelijke tred houden tot 6-6 omdat Fragkos een paar keer succesvol afwerkte. Maar dan zorgde Semeniuk met en ace en een aanval vanuit de verdedigingszone voor een driepuntenkloof naar 9-6. Diezelfde Semeniuk werd dan door Smith geassisteerd naar 15-10 en die kloof kon door Roeselare, waarbij Fasteland een paar keer uithaalde, nooit meer gedicht worden. Kedzierzyn bleef maar hameren vanaf de servicelijn en hoofdaanvaller Parodi kon niet afgestopt worden. Bij 21-15 kon de dubbele wissel Norman-Walsh en Depovere-Tuerlinckx evenmin soelaas brengen voor Knack, dat via Norman en Verhanneman wel nog naar 22-18 kwam, maar de thuisploeg nooit kon verontrusten.

Hoopgevende start in set twee

Kedzierzyn opende de tweede beurt weinig geconcentreerd en dat liet Knack toe een 4-8-bonus op het bord te krijgen. De Poolse opposite Baroti scoorde immers geen punt op zijn vijf eerste sollicitaties en Fasteland counterde twee keer blokkend. Eerst Tuerlinckx en even later Fragkos zorgden voor twee servicepunten van Knack naar 4-8, maar dat feest bleef niet duren. In een vroege time-out schudde coach Grbic zijn spelers wakker, Baroti scoorde meteen drie keer en bij 10-10 was de Poolse achterstand al helemaal weggewerkt. Van 14-14 ging het regelrecht naar 19-14 en dat was het werk van zowel Seminiuk, Baroti en Smith, die een onzuivere receptie van Roeselare meedogenloos afstrafte. Tussendoor gaf Grbic zijn wisselspelers, spelverdeler Stephen en Grygiel, speelgelegenheid voor Toniutti en Baroti. Dat belette hen niet om door te stomen naar een nieuwe setwinst met 25-18.

Sterke Verhanneman kan het tij niet keren

In de derde set kwam Verhanneman nadrukkelijker op het voorplan bij Roeselare. Aanvallend scoorde hij een 5 op 7, maar dat was niet voldoende om de Polen te verontrusten. De ingekomen Lukasik zorgde met een ace voor 13-9 en meteen was de wedstrijd gespeeld. Bij 24-18 – een aanval van Fasteland werd na de video challenge out gegeven – zag Kedzierzyn een eerste setbal geneutraliseerd door Verhanneman. Een tweede werd verspeeld door een aanvallende misser, maar uiteindelijk werd de ongelijke strijd toch met 25-20 beslecht.

Knack Roeselare krijgt nog twee thuiswedstrijden in de Champions League met op dinsdag 11 februari de komst van Novi Sad en op 19 februari van Friedrichshafen. Knack heeft wel nog altijd uitzicht op de tweede plaats in de poule.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier