Bij 9-12 in de eerste set van de derde wedstrijd in de play-off-finale kwam Ruben Van Hirtum slecht neer en werd kermend van de pijn en met tranen in de ogen van het veld gedragen. Met een gescheurde kruisband vooraan, een scheur in de laterale meniscus en een breuk in het scheen- én dijbeen is het verdict bijzonder hard.

Een dramatisch einde van een mooie carrière voor de receptie-hoek, die aan een sterk seizoen én titelfinales bezig was. Vorige week was hij nog Star of the Game in de gewonnen wedstrijd in Maaseik.

Tomas Rousseaux medical joker?

Woensdag staat de vierde wedstrijd in de titelfinale op het programma en Knack Roeselare moet winnen om een vijfde wedstrijd, zaterdag in Schiervelde, uit de brand te slepen. Anders pakken de Limburgers hun tweede opeenvolgende titel. De kans bestaat dat Van Hirtum morgen in de vierde wedstrijd vervangen wordt door Tomas Rousseaux. De ex-speler van Knack Volley en zoon van ex-coach Emile Rousseaux was vorig weekend meteen bereid om te depanneren als medical joker en werd intussen vrijgegeven door zijn Poolse club Katowice.

Tomas Rousseaux werd vorige vrijdag in Oostende nog verkozen tot beste Red Dragon in het buitenland. Kan/mag hij straks zijn ex-ploeg uit de nood helpen? © VDB

Maar helemáál zeker is het nog. Roeselare doet er nu alles aan om zijn ex-speler speelgerechtigd te krijgen. Het uitvallen van Van Hirtum vorige zaterdag was een flinke dreun voor Knack Roeselare, dat de thuiswedstrijd met 0-3 verloor. Red Dragon Rousseaux als medical joker kunnen inschakelen, zou dan weer een boost kunnen betekenen om een vijfde wedstrijd af te dwingen en het thuisvoordeel definitief weer om te draaien.

Beste buitenlander in Polen

Rousseaux speelde tussen 2012 en 2015 bij Knack Volley en veroverde met Roeselare 3 titels en 1 beker. Vorige week werd de receptie-hoek op de Volleyproms nog verkozen tot beste Red Dragon in het buitenland, nadat hij eerder in de hoog aangeschreven Poolse competitie al verkozen werd tot beste buitenlander. Volgend seizoen trekt hij overigens naar Rzeszow, ook al in Polen.

Bij 9-12 in de eerste set van de derde wedstrijd in de play-off-finale kwam Ruben Van Hirtum slecht neer en werd kermend van de pijn en met tranen in de ogen van het veld gedragen. Met een gescheurde kruisband vooraan, een scheur in de laterale meniscus en een breuk in het scheen- én dijbeen is het verdict bijzonder hard. Een dramatisch einde van een mooie carrière voor de receptie-hoek, die aan een sterk seizoen én titelfinales bezig was. Vorige week was hij nog Star of the Game in de gewonnen wedstrijd in Maaseik.Woensdag staat de vierde wedstrijd in de titelfinale op het programma en Knack Roeselare moet winnen om een vijfde wedstrijd, zaterdag in Schiervelde, uit de brand te slepen. Anders pakken de Limburgers hun tweede opeenvolgende titel. De kans bestaat dat Van Hirtum morgen in de vierde wedstrijd vervangen wordt door Tomas Rousseaux. De ex-speler van Knack Volley en zoon van ex-coach Emile Rousseaux was vorig weekend meteen bereid om te depanneren als medical joker en werd intussen vrijgegeven door zijn Poolse club Katowice.Maar helemáál zeker is het nog. Roeselare doet er nu alles aan om zijn ex-speler speelgerechtigd te krijgen. Het uitvallen van Van Hirtum vorige zaterdag was een flinke dreun voor Knack Roeselare, dat de thuiswedstrijd met 0-3 verloor. Red Dragon Rousseaux als medical joker kunnen inschakelen, zou dan weer een boost kunnen betekenen om een vijfde wedstrijd af te dwingen en het thuisvoordeel definitief weer om te draaien.Rousseaux speelde tussen 2012 en 2015 bij Knack Volley en veroverde met Roeselare 3 titels en 1 beker. Vorige week werd de receptie-hoek op de Volleyproms nog verkozen tot beste Red Dragon in het buitenland, nadat hij eerder in de hoog aangeschreven Poolse competitie al verkozen werd tot beste buitenlander. Volgend seizoen trekt hij overigens naar Rzeszow, ook al in Polen.