Knack opende in zijn ondertussen geijkte opstelling, maar het was snel duidelijk dat de bezoekers geen geschenken zouden uitdelen. Knack maakte het zich overigens zelf moeilijk, want in de eerste rotatie liet Knack maar liefst vijf opslagmissers noteren. Knack moest ook tot drie keer toe aanvallen om een punt te scoren, want de Polen verdedigden omzeggens alles weg. Hun spelverdeler, de Fransman Toniutti, anderzijds speelde loepzuiver zijn aanvallers aan die ook dankbaar afwerkten. Zo liet Kedzierzyn de eerste set een afwerkingsperccentage van 72% optekenen tegen maar 45 procent voor Roeselare. De score liep dan ook rap op van 5-6 naar 7-14. Zeven opslagmissers liet Knack die eerste beurt noteren waar het dan moeilijk is een achterstand te remonteren.

Aanvallend scoorde Baroti bij de bezoekers een 5 op 6 al moest Tuerlinckx daar met een 5 op 7 maar weinig voor onderdoen. Maar Verhanneman werd keer op keer uitverdedigd waar ook Fragkos aanvallend maar één punt scoorde. Wisnewski scoorde vanop de servicelijn twee keer op rij en het stond 14-21. Parodi strafte een slechte receptie van Fragkos af naar 16-24 als Baroti de tweede setbal naar de 17-25 winst omzette.

Toniutti imponeert

De eerste herneming verliep volgens hetzelfde scenario. Tot 8-9 kon Knack aanklampen, maar moest zwoegen om een bal op de grond te krijgen. Toniutti bleef subtiel verdelen en speelde uit onmogelijke posities zijn aanvallers nog succesvol aan wat Kedzierzyn 8-12 voor bracht.

Hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx viel uit met een voetblessure. © MPM

Die achterstand kon Knack nooit meer dichten. Integendeel, weer Baroti en Smith diepten die bonus naar 12-18 uit. Tweede set meteen gespeeld al kon Fragkos nog voor enig aanvallend weerwerk zorgen. Knack dichtte nog naar 16-19 omdat de Polen ook even vanop de servicelijn fout sloegen, maar de verdubbeling kwam er met 19-25 dan toch.

Naar 11-9 in derde set

De vlam sloeg dan wel in de pan de derde beurt waarin Verhanneman nu wel scoorde, aanvallend vijf op zeven, met assistentie van Fragkos, vijf op zes, wat Knack zelfs 11-9 voor bracht. Ondertussen viel Tuerinckx bij 7-8 wel met een voetblessure uit wat Norman in de ploeg bracht. Hij vervulde zijn aanvullende taak naar behoren maar kon evenmin beletten dat de bezoekers via 11-13 als Wisnewski niet af te stoppen was weer voor kwam. Het was ook de enige set waarin Knack boven de twintig punten scoorde. Het was Norman die de eerste setbal bij 20-24 in de afwerking afsnoepte. Maar dan serveerde hij fout naar 21-25.

In de andere wedstrijd won Friedrichshafen met 0-3 bij Novi Sad. Woensdag 18 december speelt Knack Europees uit bij datzelfde Vojvodina Novi Sad.

(RB)

Knack opende in zijn ondertussen geijkte opstelling, maar het was snel duidelijk dat de bezoekers geen geschenken zouden uitdelen. Knack maakte het zich overigens zelf moeilijk, want in de eerste rotatie liet Knack maar liefst vijf opslagmissers noteren. Knack moest ook tot drie keer toe aanvallen om een punt te scoren, want de Polen verdedigden omzeggens alles weg. Hun spelverdeler, de Fransman Toniutti, anderzijds speelde loepzuiver zijn aanvallers aan die ook dankbaar afwerkten. Zo liet Kedzierzyn de eerste set een afwerkingsperccentage van 72% optekenen tegen maar 45 procent voor Roeselare. De score liep dan ook rap op van 5-6 naar 7-14. Zeven opslagmissers liet Knack die eerste beurt noteren waar het dan moeilijk is een achterstand te remonteren.Aanvallend scoorde Baroti bij de bezoekers een 5 op 6 al moest Tuerlinckx daar met een 5 op 7 maar weinig voor onderdoen. Maar Verhanneman werd keer op keer uitverdedigd waar ook Fragkos aanvallend maar één punt scoorde. Wisnewski scoorde vanop de servicelijn twee keer op rij en het stond 14-21. Parodi strafte een slechte receptie van Fragkos af naar 16-24 als Baroti de tweede setbal naar de 17-25 winst omzette.De eerste herneming verliep volgens hetzelfde scenario. Tot 8-9 kon Knack aanklampen, maar moest zwoegen om een bal op de grond te krijgen. Toniutti bleef subtiel verdelen en speelde uit onmogelijke posities zijn aanvallers nog succesvol aan wat Kedzierzyn 8-12 voor bracht.Die achterstand kon Knack nooit meer dichten. Integendeel, weer Baroti en Smith diepten die bonus naar 12-18 uit. Tweede set meteen gespeeld al kon Fragkos nog voor enig aanvallend weerwerk zorgen. Knack dichtte nog naar 16-19 omdat de Polen ook even vanop de servicelijn fout sloegen, maar de verdubbeling kwam er met 19-25 dan toch.De vlam sloeg dan wel in de pan de derde beurt waarin Verhanneman nu wel scoorde, aanvallend vijf op zeven, met assistentie van Fragkos, vijf op zes, wat Knack zelfs 11-9 voor bracht. Ondertussen viel Tuerinckx bij 7-8 wel met een voetblessure uit wat Norman in de ploeg bracht. Hij vervulde zijn aanvullende taak naar behoren maar kon evenmin beletten dat de bezoekers via 11-13 als Wisnewski niet af te stoppen was weer voor kwam. Het was ook de enige set waarin Knack boven de twintig punten scoorde. Het was Norman die de eerste setbal bij 20-24 in de afwerking afsnoepte. Maar dan serveerde hij fout naar 21-25.In de andere wedstrijd won Friedrichshafen met 0-3 bij Novi Sad. Woensdag 18 december speelt Knack Europees uit bij datzelfde Vojvodina Novi Sad.(RB)