Het betekent dat de kwalificatieronde die normaliter dit weekend moest starten opgeschort wordt tot begin april. De geplande speeldagen in de 'Champions Final Four' zullen ingepast worden in het weekend van 4-5 april. In samenspraak met de Federatie en in overleg met de Ligaclubs zal een nieuwe kalender opgemaakt worden. Deze maatregel volgt het advies van de experten en heeft als doel de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Algemeen directeur Dirk Specenier van Knack Roeselare heeft begrip voor deze beslissing. "Ik vind het alleen jammer dat er weer met twee maten en gewichten gehandeld wordt. In het voetbal is er nog geen sprake van afgelasten. En ik weet eigenlijk niet wat het verschil is tussen de ruim duizend supporters die bij ons op Schiervelde de wedstrijden bijwonen en de tribunes van de diverse voetbalstadions. Maar dat terzijde, wij moeten ons houden aan die richtlijnen van indoorevenementen. Ik hoop alleen maar dat de competitie kan heropgestart worden dat eerste weekend van april. Want dat is toch wel dichtbij."

Op sportief vlak vindt de algemeen directeur dat deze afgelasting en opschuiven van de kalender heel nadelig is voor Knack Roeselare. "Je kan niet ontkennen dat wij op dit moment sterk bezig zijn en een hoog niveau halen in onze wedstrijden. Het zal er nu op aankomen om deze conditie via een gewijzigd trainingsschema aan te houden. Het overvalt ons toch allemaal."

(RB)

Het betekent dat de kwalificatieronde die normaliter dit weekend moest starten opgeschort wordt tot begin april. De geplande speeldagen in de 'Champions Final Four' zullen ingepast worden in het weekend van 4-5 april. In samenspraak met de Federatie en in overleg met de Ligaclubs zal een nieuwe kalender opgemaakt worden. Deze maatregel volgt het advies van de experten en heeft als doel de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.Algemeen directeur Dirk Specenier van Knack Roeselare heeft begrip voor deze beslissing. "Ik vind het alleen jammer dat er weer met twee maten en gewichten gehandeld wordt. In het voetbal is er nog geen sprake van afgelasten. En ik weet eigenlijk niet wat het verschil is tussen de ruim duizend supporters die bij ons op Schiervelde de wedstrijden bijwonen en de tribunes van de diverse voetbalstadions. Maar dat terzijde, wij moeten ons houden aan die richtlijnen van indoorevenementen. Ik hoop alleen maar dat de competitie kan heropgestart worden dat eerste weekend van april. Want dat is toch wel dichtbij."Op sportief vlak vindt de algemeen directeur dat deze afgelasting en opschuiven van de kalender heel nadelig is voor Knack Roeselare. "Je kan niet ontkennen dat wij op dit moment sterk bezig zijn en een hoog niveau halen in onze wedstrijden. Het zal er nu op aankomen om deze conditie via een gewijzigd trainingsschema aan te houden. Het overvalt ons toch allemaal."(RB)