Stuntzege! Knack Roeselare vernedert Friedriechshafen in eigen huis

Hendrik Tuerlinckx, hier rechts van spelverdeler Walsh, leidde zijn opnieuw naar een memorabele zege. © VDB
Redactie KW

Met een 0-3 stuntzege bij Friedrichshafen opende Knack overtuigend de Champions League-campagne. Knack had niet eens anderhalf uur nodig om Fiedrichshafen een pak voor de broek te verkopen. Knack opende met nipte 23-25 deelwinst, had minder moeite om met 21-25 te verdubbelen en vernederde de thuisploeg met een on-Europese 15-25 in set drie.

Knack dat in zijn typeopstelling begon met Walsh aan de spelverdeling, Verhanneman en Fragkos op de receptie-hoek, Coolman en Jansen Vandoorn in het centrum, met Tuerlinckx als opposite en Deroey als libero opende nochtans niet overtuigend. Coolman blokte wel direct naar 0-1 maar Fredrichshafen riposteerde via Mote in het midden naar 4-1. Ook al omdat Tuerlinckx zijn eerste aanvallen verdedigd zag. Maar Straffe Hendrik herpakte zich, net als heel Knack, rap. Zowel Tuerlinckx als Coolman, Verhanneman en Fragkos werkten om beurt af en het stond 6-6, Verhanneman mokerde naar 11-12 en Friedrichshafen raakte daar niet meer voorbij.

Vooral ook omdat Knack verdedigend heel wat recupereerde waarin libero Deroey zich dan onderscheidde door tot drie keer toe in dat eerste setgedeelte met één scheppende hand een Duits punt te verijdelen waarna Knack op de counter scoorde. De thuisploeg kwam wel nog twee keer op één punt terug die eerste set, van 11-14 naar 16-17 en van 20-23 naar 22-23 via vooral Brendan en Gjorgiev. Maar Knack gaf geen krimp in die slotfase. Jansen Vandoorn mokerde de setbal op het bord bij 22-23, Balean snoepte die eerste wel af naar 23-24 maar serveerde daarop zelf fout naar 23-25. Van een droomstart gesproken.

Tuerlinckx was niet enkel beste aanvaller, hij scoorde hij ook drie aces

Knack ging de eerste herneming overigens op dat elan door, bleef stevig serveren, verdedigde knap uit om op de counter te scoren en belette dat Friedrichshafen het initiatief kon overnemen. Tuerlinckx en Verhanneman die bleven scoren brachten Roeselare op 5-8. De ingebrachte Krisko gaf de thuissupporters nog even hoop, want hij leidde Friedrichshafen via 10-10 naar 17-15. Ook dat kon Knack evenwel niet verontrusten. Weer Tuerlinckx die topscorer zou worden met 18 punten en een blokkende Walsh brachten de 17-19 op het bord en eigenlijk was de tweede set dan beslecht. De Duitsers zagen de eigen foutenlast groeien, Tuerlinckx mokerde de setbal op het bord bij 21-23 en tekenend voor een wegzakkend Friedrichshafen bracht een outaanval van Balean de 21-25 op het bord.

Coach Warm hoopte het tij de derde beurt te doen keren door Worsley aan de spelverdeling te zetten, maar Knack gaf geen krimp meer. Integendeel, Roeselare groeide weer boven zichzelf uit om in set drie nooit meer verontrust te worden. Van 5-7 misten de Roeselaarse aanvallers omzeggens niets meer, veegden alle Duitse aanvallen van de grond en speelden de thuisploeg van het kastje naar de muur. Fragkos sloeg de 8-13 bij elkaar en de set was gespeeld. Tuerlinckx scoorde twee servicepunten op rij naar 11-22. Daarna sloeg hij van achter de driemeterlijn het wedstrijdpunt op het bord. Dat wedstrijdpunt verzilverde Verhanneman, want hij peerde de foute receptie op een service van Jansen Vandoorn in het thuisveld. Over en uit, met volle puntenwinst voor Knack dat in Tuerlinckx niet alleen de topscorer had maar ook de beste aanvaller en beste serveerder met drie aces.

Knack kan volgende week dinsdag inSchiervelde met heel wat vertrouwen het Poolse Kedzierzyn opwachten dat Novi Sad met 3-0 klopte.(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier