Tijdens het competitietreffen begin februari zagen we een foutloos, fris en dartel Roeselare dat een Maaseik zonder ziel ongenadig opzij zette. Wijzelf, volleybalexperten en zelfs de eigen clubleiding van Maaseik bij monde van voorzitter Mathy Raedschelders bedeelden toen Maaseik geen play-off-finalekansen toe. "Het zal een wonder heten als dit Maaseik nog zijn veerkracht toont en vooralsnog de finales zou halen", liet bondscoach Dominique Baeyens zich in februari in een interview ontvallen.

"Knack Roeselare kan zaterdag in Lennik een goede zaak doen, maar een complete hergroepering aan de top behoort ook tot de mogelijkheden"

Wij zijn nog lang niet toe aan die finales, maar na luttele drie speeldagen zijn de kaarten aardig anders geschud. Sinds de nederlaag van 6 februari in Roeselare won Maaseik al zijn wedstrijden en door de zege in Roeselare en het falen van Lennik komt het mee met Roeselare aan de leiding. Er moet dus weer rekening worden gehouden met de oudjes van Maaseik. En hoewel de clasico woensdagavond bij momenten bij beide ploegen nog een onvoldoende kwalitatief niveau haalde, was het een meeslepende en spannende wedstrijd.

Met dank aan een herboren Maaseik. Maaseik presenteerde zich in Schiervelde alvast in een totaal andere gedaante. Met lef, met een ziel, met gedrevenheid, met werklust, met zware opslagdruk,... En met een totaal andere ploeg dan begin februari. Deze keer geen Wijsmans, geen Raymaekers, geen Jorna op de libero (wel de jonge Sebastien Dumont die het niet onaardig deed) , geen Pinheiro als spelverdeler (wel Finoli)....en langs de lijn zelfs een gedreven coachende Castellani.

En Knack Roeselare ? Die maakten het dat herboren Maaseik niet zo lastig. Roeselare haalde zijn normale niveau niet. De wil om te winnen spatte er deze keer niet af. En toch hadden ze de kans om te winnen alhoewel de wedstrijd op punten altijd door het meer gedreven Maaseik mocht gewonnen worden. Was het bij Roeselare dé mindere dag die elk team wel eens overkomt? Of betaalt Roeselare de tol van een te zwaar beladen programma? Berlijn , Maaseik , Lennik in dezelfde week , het is inderdaad zware koek. Vermoeide ledematen? Andere spelverdeler? Angel Trinidad zou dit seizoen niet meer in actie komen... Individuele vormdipjes? (de schitterende comeback van Gertjan Claes na zijn blessure krijgt vooralsnog geen verlengstuk) Een bank die het wat laat afweten? Positief was bij momenten alvast die mokerende linker van Piotr Orczyk. Wat een aanvalskracht! Minder positief was alvast dat Knack in de vierde set een 19-12 voorsprong nog bijna uit handen liet glippen. Met geklungel alom, Knack onwaardig. Stemt tot nadenken...

Het helse speelritme wordt aangehouden. Nu zaterdag met de verplaatsing naar Lennik. En opnieuw een hele cruciale wedstrijd. In Lennik, waar Knack het al zo moeilijk heeft om er te winnen. En tegen een gewond dier, want als Lennik zaterdagavond (Lennik kon tot op heden slechts één van zijn drie play-offwedstrijden winnen) niet wint van Roeselare lost het de rol en behoort plots een clasico Roeselare-Maaseik tot een mogelijke play-off-finale.

Alhoewel...er zijn nog zeven wedstrijden te gaan en je hebt niet alleen de onderlinge duels tussen de groten , maar ook stoorzenders als Menen en vooral Antwerpen die roet in het eten kunnen komen gooien.

Het blijft ongetwijfeld spannend in die play-offs. Jammer toch wel van die gemiste kans voor Knack Roeselare. Met 3-0 of 3-1 winst woensdagavond tegen Maaseik lag een finaleplaats al binnen handbereik. Nu wordt het uitkijken naar zaterdagavond. Benieuwd of Knack dan Lennik volledig in rouw onderdompelt door er te gaan winnen... En voor Lennik is enkel winnen de juiste optie. Topwedstrijd in het verschiet ?