Maaseik kroonde zich zaterdag tot Belgisch landskampioen in het volleybal, na een zege in de vijfde en beslissende wedstrijd van de finale in de EuroMillions Volley League tegen Roeselare. De finale werd echter overschaduwd door de soap rond medische joker Tomas Rousseaux. Roeselare wilde de Red Dragon als vervanger voor de geblesseerde Ruben Van Hirtum opstellen, maar dat botste op een njet van de Belgische federatie. Daarop trok Roeselare naar de rechtbank van eerste aanleg in Kortrijk. De kortgedingrechter besliste dat Rousseaux zaterdag dan toch mocht aantreden voor Roeselare, maar uiteindelijk zetten de West-Vlamingen Rousseaux niet op het wedstrijdblad omdat de bond hem geen licentie verleende.

Roeselare laat nu weten verdere juridische stappen te overwegen. De club stelt vooral aan de kaak dat Volley Belgium en Volley Vlaanderen, na de positieve beslissing van de kortgedingrechter, weigerden een standpunt in te nemen en Rousseaux al dan niet de nodige licentie te verschaffen.

Tomas Rousseaux., VDB
Tomas Rousseaux. © VDB

"Knack Roeselare kan niet genoeg benadrukken dat de handelswijze van Volley Belgium en Volley Vlaanderen, en het feit dat deze een rechterlijke beslissing zonder meer naast zich neerlegden en zich van elke communicatie onthielden tot enkele uren voor de wedstrijd, ernstig te betreuren was", klinkt het in een mededeling. "Hoe dan ook zag Knack Roeselare zich bijgevolg verplicht om, met het oog op een - in de mate van het mogelijke - zo sereen mogelijke voorbereiding van de wedstrijd en in het belang van de spelers de knoop door te hakken en Tomas Rousseaux niet op te stellen, waarna dit ook naar alle betrokkenen werd gecommuniceerd. Knack beraadt zich momenteel over verdere stappen die zullen worden genomen ter vrijwaring van haar rechten. De wedstrijd werd onder alle voorbehoud gespeeld."

(BELGA)

Maaseik kroonde zich zaterdag tot Belgisch landskampioen in het volleybal, na een zege in de vijfde en beslissende wedstrijd van de finale in de EuroMillions Volley League tegen Roeselare. De finale werd echter overschaduwd door de soap rond medische joker Tomas Rousseaux. Roeselare wilde de Red Dragon als vervanger voor de geblesseerde Ruben Van Hirtum opstellen, maar dat botste op een njet van de Belgische federatie. Daarop trok Roeselare naar de rechtbank van eerste aanleg in Kortrijk. De kortgedingrechter besliste dat Rousseaux zaterdag dan toch mocht aantreden voor Roeselare, maar uiteindelijk zetten de West-Vlamingen Rousseaux niet op het wedstrijdblad omdat de bond hem geen licentie verleende. Roeselare laat nu weten verdere juridische stappen te overwegen. De club stelt vooral aan de kaak dat Volley Belgium en Volley Vlaanderen, na de positieve beslissing van de kortgedingrechter, weigerden een standpunt in te nemen en Rousseaux al dan niet de nodige licentie te verschaffen."Knack Roeselare kan niet genoeg benadrukken dat de handelswijze van Volley Belgium en Volley Vlaanderen, en het feit dat deze een rechterlijke beslissing zonder meer naast zich neerlegden en zich van elke communicatie onthielden tot enkele uren voor de wedstrijd, ernstig te betreuren was", klinkt het in een mededeling. "Hoe dan ook zag Knack Roeselare zich bijgevolg verplicht om, met het oog op een - in de mate van het mogelijke - zo sereen mogelijke voorbereiding van de wedstrijd en in het belang van de spelers de knoop door te hakken en Tomas Rousseaux niet op te stellen, waarna dit ook naar alle betrokkenen werd gecommuniceerd. Knack beraadt zich momenteel over verdere stappen die zullen worden genomen ter vrijwaring van haar rechten. De wedstrijd werd onder alle voorbehoud gespeeld."(BELGA)