Zou het? Kunnen we weer voetballen? Over voetbal schrijven? Over voetbal praten? Eerste klasse start dus volgende week (onder voorbehoud) niet met 16 maar met 18 clubs, met Waasland-Beveren én Beerschot én OHL. En met play-offs, de format van 2 x 4 wordt wel behouden. Bonne chance voor de kalendermakers, hun kalender met 16 ploegen moet niet alleen worden herzien, er komen nog eens vier speeldagen bij.

Dat het een zomer zou worden zonder gezellige avonden op de camping van Alcatraz, goede optredens op Road Rock en even helemaal los gaan op Kamping Kitsch, wisten we eigenlijk al. Maar afgelopen week werd ook duidelijk dat er deze winter veel minder te beleven zal vallen in Kortrijk dan gehoopt.

Schepen van Jeugd Bert Herrewyn besliste deze week om alle Kortrijkse jeugdhuizen een extra premie toe te kennen. Dat moet de verloren inkomsten van de afgelopen maanden enigszins goedmaken. Een geweldig idee natuurlijk, want jeugdhuizen zijn broodnodig. Ik kan het weten. Ik ben een expert ter zake. Of tenminste, dat zou ik zijn als expertise gemeten werd in aantal uren achter de toog bij JC Den Overkant in Menen.