Roeselare moest het zonder de twee Canadezen Walsh en Jansen Van Doorn doen. Zij hebben nog interlandverplichtingen. Voor Brett Walsh loopt het internationale toernooi met een sisser af. Hij ging tegen Tunesië lelijk door de enkel en zal misschien een langere periode out zijn.

Sander Depovere -een zeer puike voorbereiding gespeeld met Knack- was zo zeker van zijn basisstek. Bij Maaseik stond ex-Knackspeler ook tussen de lijnen. De Limburgers versierden Kindt in het tussenseizoen door hem een basisplaats te beloven. Aan hem om zijn talent te showen.

In de beginfase losten de rivalen mekaar amper. De ene keer kwam Knack één puntje voor, de andere keer was het Maaseik. Een eerste kloofje kwam er bij 17-15 na een ace van de Maaseikse nieuwkomer Semeniuk. Tuerlinckx bokte de achterstand echter direct weer weg: 18-18. Consternatie bij Verhanneman en heel Roeselare wanneer de scheidsrechter hem bij 24-23 terugfloot voor een ingebeelde gedragen bal. Verhanneman reageerde op het parket met twee opeenvolgende punten. Depovere acete Knack naar setwinst.

Ook in set twee kon het spel bij momenten wel bekoren met Tuerlinckx die zich liet opmerken. De hoofdaanvaller traint nog maar een week na zijn ribblessure maar daar was helemaal niets van te merken: 12-12 en 15-15. Het was opnieuw onder impuls van Tuerlinckx dat Knack een voorsprong van twee punten verzamelde. Het setpunt werd wel gemaakt door z'n maatje Verhanneman.

Maaseik greep in door Nielsen aan de kant te halen voor Jonas Kvalen, de ex-aanvaller van Menen. Maar ook nu weer kregen de Limburgers geen vat op de partij. De 4-8 van Tuerlinckx zette Knack op het juiste spoor. Maaseik knabbelde nog wat van de achterstand weg maar het sprong te nonchalant om met de opslagen. In dat onderdeel kende Knack meer bijval. Fasteland acete via de netrand naar 12-16. Die slag kwamen de Limburgers niet meer te boven.

© (Foto MPM)

Roeselare mocht zo voor de negende keer in de geschiedenis de Supercup in de lucht steken.

Woensdag start de reguliere competitie voor Roeselare. Het gaat dan op bezoek bij Gent dat zich in de transferperiode gevoelig versterkte.

Sander Depovere leidde Knack naar Supercup

Grote voldoening in de spelersgroep van Knack Roeselare na de winst van de Supercup ten nadele van Maaseik. Knack miste wel nog zijn spelverdeler de Canadees Walsh en zijn landgenoot centrumspeler Jansen Vandoorn. Dat bracht spelverdeler Sander Depovere, normaliter de tweede spelverdeler, op de taraflex. Hij zette overigens een heel goede partij neer, ook serverend waar hij de eerste set met een ace naar 24-26 winst leidde. Maar vooral ook aan de spelverdeling waarin hij heel gevarieerd afwisselend de hardkloppers Tuerlinckx en Verhanneman solliciteerde zowel aan het net als van in de verdedigingszone. Maar de aanvaslactie ook afwisselde met zijn centrumspelers en de Griek Fragkos op de andere hoek.

"Het is de eerste trofee waarin ik de volle verantwoordelijkheid kreeg als spelverdeler en dat voelt goed aan", gaf de spelverdeler achteraf mee. "Wij werkten een goede voorbereiding af waarbij wij maar één wedstrijd verloren. Ik voel mij momenteel zowel fysisch als mentaal uitstekend. Ik wist dat ik die finale zou verdelen en ik was er klaar voor. Ik voel ook dat de spelers vertrouwen hebben in mij en ik ben klaar voor de competitiestart woensdag op Gent want dan pas komen onze Canadezen terug."

Het zou best kunnen dat hij nog een tijd moet doorgaan als eerste spelverdeler want vanuit het wereldkampioenschap kreeg Knack bericht dat spelverdeler Walsh geblesseerd uitviel in de wedstrijd tegen Tunesië. "Wij weten er eigenlijk nog niet veel over. Er zou wel geen breuk gemoeid zijn met die enkelblessure maar het blijft afwachten. Ik weet dat Brett de eerste spelverdeler is, dat werd doorgesproken in de onderhandelingen. Ik hoop dat hij snel terugkeert want als hij langer out is hebben wij maar één spelverdeler meer. Dan mag er al niet veel meer gebeuren met mij."

(MPM)

Roeselare moest het zonder de twee Canadezen Walsh en Jansen Van Doorn doen. Zij hebben nog interlandverplichtingen. Voor Brett Walsh loopt het internationale toernooi met een sisser af. Hij ging tegen Tunesië lelijk door de enkel en zal misschien een langere periode out zijn. Sander Depovere -een zeer puike voorbereiding gespeeld met Knack- was zo zeker van zijn basisstek. Bij Maaseik stond ex-Knackspeler ook tussen de lijnen. De Limburgers versierden Kindt in het tussenseizoen door hem een basisplaats te beloven. Aan hem om zijn talent te showen. In de beginfase losten de rivalen mekaar amper. De ene keer kwam Knack één puntje voor, de andere keer was het Maaseik. Een eerste kloofje kwam er bij 17-15 na een ace van de Maaseikse nieuwkomer Semeniuk. Tuerlinckx bokte de achterstand echter direct weer weg: 18-18. Consternatie bij Verhanneman en heel Roeselare wanneer de scheidsrechter hem bij 24-23 terugfloot voor een ingebeelde gedragen bal. Verhanneman reageerde op het parket met twee opeenvolgende punten. Depovere acete Knack naar setwinst.Ook in set twee kon het spel bij momenten wel bekoren met Tuerlinckx die zich liet opmerken. De hoofdaanvaller traint nog maar een week na zijn ribblessure maar daar was helemaal niets van te merken: 12-12 en 15-15. Het was opnieuw onder impuls van Tuerlinckx dat Knack een voorsprong van twee punten verzamelde. Het setpunt werd wel gemaakt door z'n maatje Verhanneman. Maaseik greep in door Nielsen aan de kant te halen voor Jonas Kvalen, de ex-aanvaller van Menen. Maar ook nu weer kregen de Limburgers geen vat op de partij. De 4-8 van Tuerlinckx zette Knack op het juiste spoor. Maaseik knabbelde nog wat van de achterstand weg maar het sprong te nonchalant om met de opslagen. In dat onderdeel kende Knack meer bijval. Fasteland acete via de netrand naar 12-16. Die slag kwamen de Limburgers niet meer te boven. Roeselare mocht zo voor de negende keer in de geschiedenis de Supercup in de lucht steken.Woensdag start de reguliere competitie voor Roeselare. Het gaat dan op bezoek bij Gent dat zich in de transferperiode gevoelig versterkte.(MPM)