Er was wel een externe bemiddelaar nodig om collegiaal tot een verzoening te komen van de uiteenlopende standpunten. De twee partijen hebben zich recent geëngageerd om de welvaart van het volleybal in al zijn facetten te ondersteunen en om daarbij het eigenbelang aan de kant te schuiven. Guy Juwet, voorzitter van Volley Belgium, kondigde de overeenkomst zo fier als een gieter aan. "Onze relaties waren vroeger niet top", begint hij met een understatement. "Maar met deze nieuwe gedragscode die tot 2027 loopt, zitten we weer op het goede spoor. Ik zeg niet dat er geen meningsverschillen meer gaan zijn, maar ze mogen nooit meer escaleren zoals dit in het verleden wel het geval was. Er is vaak ook teveel op de man gespeeld."

"De oorlog is voorbij", lacht voorzitter van de volleyballiga Philippe Boone. "Alle clubs steunen het convenant maar we moeten er wel over waken dat onze volleybalploegen niet wegkwijnen in het amateurisme zoals dat in Nederland het geval is. Daarom houden we de licentievoorwaarden streng."

(MPM)

Er was wel een externe bemiddelaar nodig om collegiaal tot een verzoening te komen van de uiteenlopende standpunten. De twee partijen hebben zich recent ge├źngageerd om de welvaart van het volleybal in al zijn facetten te ondersteunen en om daarbij het eigenbelang aan de kant te schuiven. Guy Juwet, voorzitter van Volley Belgium, kondigde de overeenkomst zo fier als een gieter aan. "Onze relaties waren vroeger niet top", begint hij met een understatement. "Maar met deze nieuwe gedragscode die tot 2027 loopt, zitten we weer op het goede spoor. Ik zeg niet dat er geen meningsverschillen meer gaan zijn, maar ze mogen nooit meer escaleren zoals dit in het verleden wel het geval was. Er is vaak ook teveel op de man gespeeld.""De oorlog is voorbij", lacht voorzitter van de volleyballiga Philippe Boone. "Alle clubs steunen het convenant maar we moeten er wel over waken dat onze volleybalploegen niet wegkwijnen in het amateurisme zoals dat in Nederland het geval is. Daarom houden we de licentievoorwaarden streng."(MPM)