Knack opende met Depovere als setter, Verhanneman en Fragkos bezetten de receptie/hoek, Fasteland en Coolman waren de middenspelers met Tuerlinckx als opposiet. Deroey stak in de liberotrui. Coach Vanmedegael moest wel schuiven in de loop van de wedstrijd.

Net als voor het competitietreffen opende Gent met een zware servicedruk en dat resulteerde in een gelijk oplopend scoreverloop. Bij 17-17 viel Fragkos uit met een kuitblessure, hij werd vervangen door Van Schie. In het setslot zorgde Fasteland serverend voor een kleine kloof die bij 20-24 de setbal opleverde door een servicefout van D'Heer, ook Depovere serveerde fout (21-24) als Knack 21-25 kon besluiten door een derde servicemisser op rij die de Gentse spelverdeler Degruyter afleverde.

De tweede set verviel Knack in teveel individuele fouten, de thuisploeg viseerde Van Schie met de service en zowel Verhanneman als Tuerlinckx konden nog moeizaam afwerken. Jansen Vandoorn kwam er in voor Fasteland maar dat bracht niet direct soelaas en Gent stelde 25-18 gelijk.

De derde beurt bleef Knack aanvankelijk slordig spelen en bij 12-12 sloeg Gent een driepuntenkloof die Knack maar niet gedicht kreeg. Tot coach Vamedegael er Desmet inbracht voor Van Schie. De youngster serveerde de kentering want vond de Gentse receptiemannen in gebreke. Bij 22-22 ging Gent aanvallend in de fout en als Ahyi bij 23-24 out mokerde kon Knack verdubbelen én herademen.

Daarmee was de partij dan eigenlijk ook gespeeld. Desmet mocht ook de vierde beurt op het veld blijven, bij Knack werd de foutenlast teruggeschroefd en de servicedruk opgedreven. Dat bracht een vroege vierpuntenbonus op het bord die nooit meer kon gedicht worden en de 19-25 kwalificatie opleverde.

In de kwartfinale die in heen en terug afgewerkt wordt is Tectum Achel de opponent. Woensdag 30 oktober staat de heenwedstrijd in Achel op het programma, een week later al wordt de terugwedstrijd gespeeld op Schiervelde.

(HB)