Bij Menen maakten Ver Eecke (heup) en Lapkov (buikspier) hun wederoptreden. Zij speelden de volledige eerste set met Brems aan de spelverdeling. Seppe Rotty had verplichtingen met de nationale jeugdselectie. Bij Marke-Webis ontbraken Louis Vandecaveye en Wouter Hollez. Ook François Baveye was niet inzetbaar wegens blessure, maar hij was wel aanwezig. Hij zag hoe Menen direct de wet dicteerde (13-8). Na een outsmash van Sinnesael bij 17-17 zette de kapitein zelf de puntjes weer op de i.

In set twee werd Bille libero en schoof Stuer op naar de hoekaanval. Ook Dedeyne viel in als opposite voor Lapkov. Dit keer domineerde Menen wel van begin tot eind.

Met Lankinen in de basis trok Decospan de goede lijn gewoon door in het derde spel. Coach Vandenbroucke had ondertussen Vincart (voor Van Hecke) en Maddens (voor Vermeesch) ingebracht, maar dat zorgde niet voor de zuurstof die Marke-Webis nodig had om Menen het vuur aan de schenen te leggen. Daarvoor liet het ook te vaak fouten noteren van aan de opslaglijn.

Na de 3-0 werd er nog een extra spelletje gespeeld. Daarin mochten de groenhemden dan toch eens zegevieren: 20-25. Marke-Webis heeft nog werk voor de boeg en ook Frank Depestele van Menen moet nog het één en het ander finetunen.

(MPM)

Bij Menen maakten Ver Eecke (heup) en Lapkov (buikspier) hun wederoptreden. Zij speelden de volledige eerste set met Brems aan de spelverdeling. Seppe Rotty had verplichtingen met de nationale jeugdselectie. Bij Marke-Webis ontbraken Louis Vandecaveye en Wouter Hollez. Ook François Baveye was niet inzetbaar wegens blessure, maar hij was wel aanwezig. Hij zag hoe Menen direct de wet dicteerde (13-8). Na een outsmash van Sinnesael bij 17-17 zette de kapitein zelf de puntjes weer op de i. In set twee werd Bille libero en schoof Stuer op naar de hoekaanval. Ook Dedeyne viel in als opposite voor Lapkov. Dit keer domineerde Menen wel van begin tot eind. Met Lankinen in de basis trok Decospan de goede lijn gewoon door in het derde spel. Coach Vandenbroucke had ondertussen Vincart (voor Van Hecke) en Maddens (voor Vermeesch) ingebracht, maar dat zorgde niet voor de zuurstof die Marke-Webis nodig had om Menen het vuur aan de schenen te leggen. Daarvoor liet het ook te vaak fouten noteren van aan de opslaglijn. Na de 3-0 werd er nog een extra spelletje gespeeld. Daarin mochten de groenhemden dan toch eens zegevieren: 20-25. Marke-Webis heeft nog werk voor de boeg en ook Frank Depestele van Menen moet nog het één en het ander finetunen.(MPM)