De start van de Veurnse triatlon was aan de Kaaiplaats. Er moest 1.200m gezwommen, 46 kilometer gefietst en 11 kilometer gelopen worden. De deelnemers zwommen in het kanaal Nieuwpoort - Duinkerke en verlieten het water aan het Vaubanpark. Daarna volgde in het fietsen 1 grote ronde, grotendeels in de Moeren. De noordenwind maakte het extra lastig maakte. Tijdens het lopen was er een aanlooplus tot aan de Grote Markt, daarna volgden 3 rondes door het stadscentrum van Veurne met aankomst op de Grote Markt.

Pamphiel Pareyn, de winnaar van vorig jaar, moest deze keer in de slotfase van het lopen zijn meerdere erkennen in Louis Naeyaert, die ook als eerste uit het water was gekomen en won met ruim een minuut voorsprong. Wouter Vander Mast werd op exact 2 minuten derde.

Bij de dames ging de zege naar Jonie Vanhoutte van EFC-ITC. Ze had bijna 3'30" voorsprong op Frauke Timmerman. Lore Vanclooster werd enkele seconden later derde.

De start van de Veurnse triatlon was aan de Kaaiplaats. Er moest 1.200m gezwommen, 46 kilometer gefietst en 11 kilometer gelopen worden. De deelnemers zwommen in het kanaal Nieuwpoort - Duinkerke en verlieten het water aan het Vaubanpark. Daarna volgde in het fietsen 1 grote ronde, grotendeels in de Moeren. De noordenwind maakte het extra lastig maakte. Tijdens het lopen was er een aanlooplus tot aan de Grote Markt, daarna volgden 3 rondes door het stadscentrum van Veurne met aankomst op de Grote Markt.Pamphiel Pareyn, de winnaar van vorig jaar, moest deze keer in de slotfase van het lopen zijn meerdere erkennen in Louis Naeyaert, die ook als eerste uit het water was gekomen en won met ruim een minuut voorsprong. Wouter Vander Mast werd op exact 2 minuten derde.Bij de dames ging de zege naar Jonie Vanhoutte van EFC-ITC. Ze had bijna 3'30" voorsprong op Frauke Timmerman. Lore Vanclooster werd enkele seconden later derde.