Een terechte finalewinst werd het waarbij Ljubljana tegen een weliswaar onvolledig Roeselare demonstreerde dat het niet toevallig net als Knack meespeelt in de Europese Champions League.De beide reekswinnaars maakten er ook een bijwijlen fel betwist en aangenaam kijkstuk van waarbij Roeselare in de vierde beurt moest afhaken.

Roeselare, heel het tornooi zonder het Canadese duo Walsh - Jansen Vandoorn dat verplichtingen had met hun nationaal team net als Tuerlinckx bij de Red Dragons, al kwam die in de oefenwedstrijd tegen Egypte niet in actie, en de revaliderende Coolman opende wel met 25-19 deelwinst die finale. Fragkos was in het furieuze Roeselaarse wedstrijdbegin niet af te stoppen en inleidend werd een 5-1 genoteerd. De Slovenen sloegen wel terug tot 11-11 maar moesten dan de rol lossen. Enerzijds omdat de Knack-aanvallers scherper afwerkten maar ook omdat een Dirlic en Pavlovic teveel in de fout gingen in de afwerking. Gelegenheidsmiddenman Desmet en een counterend blokkende Verhanneman zorgden voor een nieuwe vijfpuntenkloof naar 16-11 en die konden de Slovenen niet meer dichten om via 20-13 de eerste beurt met 25-19 te winnen.

De eerste herneming was Knack constant op achtervolgen aangewezen want Ljubljana zag Dirlic nu wel scoren net als een foutloos afwerkende Pokersnik en even renderende Okroglic. Bij Knack kreeg alleen Verhanneman de bal aan de overkant tegen de grond waardoor Ljubljana 10-17 voor kwam om overtuigend de gelijkmakende set met 17-25 rond te maken. Zoveel was duidelijk, Knack miste tegen dit Ljubljana zij ruggengraat in de ploeg al drong het de derde beurt alsnog aan naar de verdubbeling. Dankzij een hard werkende Verhanneman die aanvallend een zes op acht neerzette en ook Fragkos die weer geregeld scoorde. Maar Roeselare maakte het zichzelf moeilijk want liet die derde beurt maar liefst zeven opslagmissers noteren waardoor de servicedruk volledig wegviel. Knack kon een 9-14 wel naar 19-21 dichten en de hoop op tweede deelwinst alsnog hoog houden maar drie servicemissers in dat setslot waren er teveel, de Slovenen verdubbelden met 22-25. Daarna was de kous af voor Knack dat niet kon wisselen, in set vier weer zes keer in de fout ging vanop de servicelijn en vijf keer tegen een counterend blok sloeg. Bij 2-7 werd duidelijk dat de Slovenen tegen dit Knack zich het audiopakket dat tornooisponsor JBL voor de winnende spelers voorzag zou toeëigenen. De Knackspelers moesten zich als verliezend finalist tevreden stellen met een kleiner audiopakket. Ljubljana won met 13-25 ook de vierde beurt en wedstrijd.

Voor de vijfde plaats won Tours eerder met 3-2 van Apeldoorn, in de kleine finale zette Caruur Gent tegen Groningen een 0-2 achterstand alsnog naar de belle om, om daarin 19-17 te winnen.

(RB)

Een terechte finalewinst werd het waarbij Ljubljana tegen een weliswaar onvolledig Roeselare demonstreerde dat het niet toevallig net als Knack meespeelt in de Europese Champions League.De beide reekswinnaars maakten er ook een bijwijlen fel betwist en aangenaam kijkstuk van waarbij Roeselare in de vierde beurt moest afhaken.Roeselare, heel het tornooi zonder het Canadese duo Walsh - Jansen Vandoorn dat verplichtingen had met hun nationaal team net als Tuerlinckx bij de Red Dragons, al kwam die in de oefenwedstrijd tegen Egypte niet in actie, en de revaliderende Coolman opende wel met 25-19 deelwinst die finale. Fragkos was in het furieuze Roeselaarse wedstrijdbegin niet af te stoppen en inleidend werd een 5-1 genoteerd. De Slovenen sloegen wel terug tot 11-11 maar moesten dan de rol lossen. Enerzijds omdat de Knack-aanvallers scherper afwerkten maar ook omdat een Dirlic en Pavlovic teveel in de fout gingen in de afwerking. Gelegenheidsmiddenman Desmet en een counterend blokkende Verhanneman zorgden voor een nieuwe vijfpuntenkloof naar 16-11 en die konden de Slovenen niet meer dichten om via 20-13 de eerste beurt met 25-19 te winnen.De eerste herneming was Knack constant op achtervolgen aangewezen want Ljubljana zag Dirlic nu wel scoren net als een foutloos afwerkende Pokersnik en even renderende Okroglic. Bij Knack kreeg alleen Verhanneman de bal aan de overkant tegen de grond waardoor Ljubljana 10-17 voor kwam om overtuigend de gelijkmakende set met 17-25 rond te maken. Zoveel was duidelijk, Knack miste tegen dit Ljubljana zij ruggengraat in de ploeg al drong het de derde beurt alsnog aan naar de verdubbeling. Dankzij een hard werkende Verhanneman die aanvallend een zes op acht neerzette en ook Fragkos die weer geregeld scoorde. Maar Roeselare maakte het zichzelf moeilijk want liet die derde beurt maar liefst zeven opslagmissers noteren waardoor de servicedruk volledig wegviel. Knack kon een 9-14 wel naar 19-21 dichten en de hoop op tweede deelwinst alsnog hoog houden maar drie servicemissers in dat setslot waren er teveel, de Slovenen verdubbelden met 22-25. Daarna was de kous af voor Knack dat niet kon wisselen, in set vier weer zes keer in de fout ging vanop de servicelijn en vijf keer tegen een counterend blok sloeg. Bij 2-7 werd duidelijk dat de Slovenen tegen dit Knack zich het audiopakket dat tornooisponsor JBL voor de winnende spelers voorzag zou toeëigenen. De Knackspelers moesten zich als verliezend finalist tevreden stellen met een kleiner audiopakket. Ljubljana won met 13-25 ook de vierde beurt en wedstrijd.Voor de vijfde plaats won Tours eerder met 3-2 van Apeldoorn, in de kleine finale zette Caruur Gent tegen Groningen een 0-2 achterstand alsnog naar de belle om, om daarin 19-17 te winnen.(RB)