Een omzeggens foutloos Knack zette de bezoekers met respectievelijk 25-16 en 25-15 op een 2-0 achterstand, maar het moest wel met 21-25 de aansluitingsset toestaan. In set vier kwam Roeselare met 25-19 niet echt meer in de problemen.

Knack-coach Vanmedegael opende met Depovere aan de spelverdeling, Verhanneman en de Griek Fragkos op de receptie/hoek, met de centrumspelers Coolman en Fasteland en opposite Tuerlinckx. Deroey stak in de liberoshirt.

Zijn opponent Devoghel gaf het vertrouwen aan de jonge setter Van Hoyweghen, posteerde Smit en Van de Voorde in het centrum met Stasjewski en Rybicki op de hoek. De Est Kaislasalo was de opposiet en Kuurnenaar Verstraete de libero. Zowel de eerste als tweede beurt domineerde Knack in alle spelonderdelen en Aalst kreeg geen poot in de wedstrijd. Vanuit een bijna perfecte receptie kon Depovere gevarieerd zijn aanvallers betrekken en dat leverde een vroege vierpuntenbonus op. Niet alleen omdat zowel Verhanneman als Tuerlinckx, maar ook Fasteland en Fragkos secuur afwerkten en omdat Coolman in het blok niet te passeren was. Aan de overkant kon er niet gescoord worden, want de relatie blok/verdediging liep bij Knack foutloos. Knack stoomde van 21-16 door naar eerste deelwinst via twee bloks en de afwerkingvan Tuerlinckx en Fragkos die het setpunt verzilverde naar 25-16.

Aanval van Fragkos. © (foto MPM)

Devoghel gooide er de tweede set spelverdeler Keel in voor Van Hoyweghen en zette Oprins op de opposiet voor Kaislasalo. Even kon Aalst standhouden tot 7-6 en dat was vooral de verdienste van Stasjewski, want Oprins zat vast in het Roeselaarse blok. Het was zelfs ontluisterend voor Aalst als Knack van 10-8, mee geholpen door bezoekende fouten, naar 16-8 doorging. Tuerlinckx in de afwerking en Coolman renderend blokkend zorgden voor de 25-15 verdubbeling.

Coolman 'star of the game'

Van die nadrukkelijke Roeselaarse dominantie bleef de derde beurt evenwel niet veel meer over. De receptie verliep minder zuiver en de aanvallers konden niet meer direct scoren. Bij de bezoekers deed Oprins dat nu wel met een aanvallende zeven op zeven. De score ging gelijk op naar 20-21, maar zowel Smit, Stajewski en ook Oprins tekende voor de 21-25.

Pieter Coolman scoort via de netrand. © (foto MPM)

Dat gelijklopende scoreverloop trok zich ook in set vier aanvankelijk door tot 7-6. De ingebrachte nieuwkomer Jansen Vandoorn zette met een ace de 9-6 op het bord, Verhanneman vooral en Tuerlinckx konden weer afwerken en Coolman in het blok forceerden een 12-7 die naar 21-13 doorgetrokken werd. Aalst kon dan toch nog even tegenpruttelen eer Knack beslechtte nadat een eerste wedstrijdbal via de video challenge naar Aalst ging. Maar ook al via de video challenge kon Knack bij 25-19 afronden.

Vreugde bij Knack na een punt. © (foto MPM)

Pieter Coolman scoorde 15 punten waarvan twee aces, vijf keer via een secure afwerking, maar vooral met acht counterende bloks. Hij werd terecht tot de 'Star of the Game' uitgeroepen.

(RB)