Bij Roeselare kon Pieter Coolman gelukkig hernemen, want Jansen Vandoorn bleef niet helemaal fit in de huppelhoek. Fasteland, al heel het seizoen goed bezig en Coolman bezetten het centrum met Walsh aan de spelverdeling, Tuerlinckx als opposite en het duo Fragkos-Verhanneman op de receptie/hoek.

De inleidende beurt kwam Knack moeilijk in de wedstrijd. De schwung kwam maar niet in de ploeg ook al omdat Roeselare de Duitse opslagen moeilijk onder controle kreeg en zelf vanop de servicelijn in de fout ging met 9 opslagmissers die eerste set. De plaatselijke aanvallers kregen dan ook moeilijk de bal op de grond en dat maakte dat Friedrichshafen van een gelijkopgaande 5-5 naar 9-14 doorstoomde. Fragkos maakte de klik met twee aanvalsbommen en een outaanval van Günthör bracht Knack bij 12-14 weer in de set.

Het ging gelijk op naar 18-19 want Fragkos forceerde van achter de driemeterlijn. Dan serveerde Verhanneman fout en kon diezelfde Günthör de 18-21 op het bord slaan. Dat verschil van drie punten bleef tot 20-23 op het bord staan. Maar eerst Tuerlinckx en Verhanneman aanvallend, daarna Fragkos met een servicepunt hingen de bordjes bij 23-23 gelijk. Fragkos serveerde dan fout en 23-24, Verhanneman klopte naar 24-24 en het ging over en weer naar 26-26 als Tuerlinckx bij 27-26 de tweede setbal op het Duitse parket peerde Verhanneman verzilverde acend naar 28-26. Heel Schiervelde herademde.

Andreas Fragkos etaleert hier zijn aanvallende inbreng., VDB
Andreas Fragkos etaleert hier zijn aanvallende inbreng. © VDB

Die nipte setwinst leek Knack de tweede set aanvankelijk vleugels te geven, want Tuerlinckx scoorde meteen twee punten en Fasteland blokte opposiet Gjorgiev af naar 8-4. Knack dat nu een groter aanvalsrendement etaleerde trok door naar 18-15. Maar de Duitsers gaven zich nog niet gewonnen en sloegen die stand via Krisko en Menner naar 18-19 om. Om beurt scoorden beide opponenten een punt als Knack bij 24-23 op een servicemisser van Balean een eerste setbal kreeg maar die door weer Emmer geneutraliseerd zag. Uiteindelijk stelde Friedrichshafen gelijk omdat bij 26-27 Krisko blokkend op Tuerlinckx counterde naar 26-28.

Van dan af domineerde Knack de partij. In set drie werd de foutenlast vanop de servicelijn gereduceerd en bij 8-7 sloegen Tuerlinckx en Fragkos samen met een twee keer blokkend counterende Coolman de stand naar 12-7. Die bonus werd nog naar 20-12 uitgediept want Tuerlinckx miste omzeggens niets meer aanvallend en de opgetrokken servicedruk rendeerde nu. Fragkos mepte het setpunt op het bord dat door een outsmash van Malescha in 25-19 resulteerde.

Zelfde scenario zowat de vierde beurt waarin Friedrichshafen bij 5-4 moest afhaken en nog tot 12-10 remonteerde. Tot Tuerlinckx met vier aanvallen van achter de driemeterlijn de kloof naar 17-10 vorm gaf. Knack had van dan af niet veel moeite meer om de Duitsers definitief met 25-17 in het verlies te slaan.

Daarmee staat Knack in de poule op de tweede plaats. Woensdag 19 februari staat met de komst van het Servische Novi Sad met oud-Knackspeler Nikic de laatste groepswedstrijd op het programma.

Bij Roeselare kon Pieter Coolman gelukkig hernemen, want Jansen Vandoorn bleef niet helemaal fit in de huppelhoek. Fasteland, al heel het seizoen goed bezig en Coolman bezetten het centrum met Walsh aan de spelverdeling, Tuerlinckx als opposite en het duo Fragkos-Verhanneman op de receptie/hoek.De inleidende beurt kwam Knack moeilijk in de wedstrijd. De schwung kwam maar niet in de ploeg ook al omdat Roeselare de Duitse opslagen moeilijk onder controle kreeg en zelf vanop de servicelijn in de fout ging met 9 opslagmissers die eerste set. De plaatselijke aanvallers kregen dan ook moeilijk de bal op de grond en dat maakte dat Friedrichshafen van een gelijkopgaande 5-5 naar 9-14 doorstoomde. Fragkos maakte de klik met twee aanvalsbommen en een outaanval van Günthör bracht Knack bij 12-14 weer in de set. Het ging gelijk op naar 18-19 want Fragkos forceerde van achter de driemeterlijn. Dan serveerde Verhanneman fout en kon diezelfde Günthör de 18-21 op het bord slaan. Dat verschil van drie punten bleef tot 20-23 op het bord staan. Maar eerst Tuerlinckx en Verhanneman aanvallend, daarna Fragkos met een servicepunt hingen de bordjes bij 23-23 gelijk. Fragkos serveerde dan fout en 23-24, Verhanneman klopte naar 24-24 en het ging over en weer naar 26-26 als Tuerlinckx bij 27-26 de tweede setbal op het Duitse parket peerde Verhanneman verzilverde acend naar 28-26. Heel Schiervelde herademde.Die nipte setwinst leek Knack de tweede set aanvankelijk vleugels te geven, want Tuerlinckx scoorde meteen twee punten en Fasteland blokte opposiet Gjorgiev af naar 8-4. Knack dat nu een groter aanvalsrendement etaleerde trok door naar 18-15. Maar de Duitsers gaven zich nog niet gewonnen en sloegen die stand via Krisko en Menner naar 18-19 om. Om beurt scoorden beide opponenten een punt als Knack bij 24-23 op een servicemisser van Balean een eerste setbal kreeg maar die door weer Emmer geneutraliseerd zag. Uiteindelijk stelde Friedrichshafen gelijk omdat bij 26-27 Krisko blokkend op Tuerlinckx counterde naar 26-28.Van dan af domineerde Knack de partij. In set drie werd de foutenlast vanop de servicelijn gereduceerd en bij 8-7 sloegen Tuerlinckx en Fragkos samen met een twee keer blokkend counterende Coolman de stand naar 12-7. Die bonus werd nog naar 20-12 uitgediept want Tuerlinckx miste omzeggens niets meer aanvallend en de opgetrokken servicedruk rendeerde nu. Fragkos mepte het setpunt op het bord dat door een outsmash van Malescha in 25-19 resulteerde.Zelfde scenario zowat de vierde beurt waarin Friedrichshafen bij 5-4 moest afhaken en nog tot 12-10 remonteerde. Tot Tuerlinckx met vier aanvallen van achter de driemeterlijn de kloof naar 17-10 vorm gaf. Knack had van dan af niet veel moeite meer om de Duitsers definitief met 25-17 in het verlies te slaan.Daarmee staat Knack in de poule op de tweede plaats. Woensdag 19 februari staat met de komst van het Servische Novi Sad met oud-Knackspeler Nikic de laatste groepswedstrijd op het programma.