Knack Volley lonkt naar kwartfinale Champions League

Stoot Knack Roeselare drie dagen na de vijfde Beker van België op rij door naar de kwartfinale van de Champions League en behoort het tot de beste acht ploegen van Europa? © foto Bart

Knack Roeselare is aardig op weg om dit seizoen in de Champions League door te stoten naar de laatste acht. Als Knack Volley na de wedstrijd van vanavond thuis tegen Novi Sad de kwartfinale bereikt, schrijft het amper drie dagen na de bekerwinst in het Sportpaleis alweer geschiedenis.

Knack Roeselare won in 2002 in Czestochowa de Top Teams Cup, de beker der bekerwinnaars nadat het eerder al een zilveren medaille haalde in die competitie en brons in de CEV Cup. Knack Volley is daarmee nog steeds de enige Belgische ploeg die een Europese beker won.

In de Champions League, de vroegere beker der landskampioenen die in 2000-2001 een eerste keer georganiseerd werd, miste Knack amper 2 van 20 edities. Negen keer kwalificeerde Knack zich voor de volgende ronde met 12 ploegen, 1 keer zelfs als poulewinnaar.

31ste Europese campagne

In het seizoen 2006-2007 doorspartelde Knack ook die ronde, want het klopte toen het Russische Belgorod met 2-3 en thuis 3-1. In de play-offs met 6 was Macerata dan te sterk. Knack verloor in Italië 3-0 en won de terugwedstrijd met 3-1. De drie winnaars gingen door naar de halve finales en finales die in één finaleweekend afgewerkt werd bij de organiserende club die automatisch geplaatst was. Knack wrong zich dat seizoen dus bij de beste zes Europese teams.

In de bekerfinale klopte Knack zondag Aalst, vanavond wacht het Servische Novi Sad.© foto bart

Knack Volley is intussen aan de 31ste Europese campagne bezig. En ook dit seizoen zit Europees stuntwerk erin. Sinds vorig jaar is de wedstrijdformule van de Champions League veranderd. De 5 reekswinnaars en de 3 beste tweedes gaan door naar de kwartfinales, die in heen en terug afgewerkt worden. De 4 winnaars van die matchen gaan door de halve finales. Met nog maar 1 speeldag af te werken is Knack met 3 gewonnen wedstrijden en 8 wedstrijdpunten de derde beste tweede.

Winnen is kwartfinale

Als Roeselare vanavond op Schiervelde wint van het Servische Vojvodina Novi Sad, dat nog geen wedstrijd won en waar Knack in de heenronde 2-3 ging winnen, stoot het altijd door met 4 gewonnen poulewedstrijden. Momenteel staan er 4 tweedes met 3 overwinningen, waaronder ook Maaseik, dat vierde beste tweede is. De Limburgers ontvangen in hun reeks op de slotdag de ongeslagen leider Jastrzebski. Zelfs als Maaseik wint en ook Knack wint, dan blijft Roeselare de betere tweede.

Als beide Belgische topclubs verliezen doet Knack nog altijd beter dan Maaseik en kan het eventueel nog met drie gewonnen wedstrijden doorgaan. De wedstrijd tegen Novi Sad windt vanavond 19 februari plaats om 20.30 uur op Schiervelde. Bij kwalificatie hoort Knack bij de acht beste Europese volleybalteams. (RBD)