Knack Volley kan niet stunten tegen Civitanova

© foto Bart
Redactie KW

Voor een volgelopen Schiervelde miste Knack Roeselare net setwinst tegen Civitanova. Knack kon 6 setballen niet verzilveren waar de wereldkampioenen aan 1 setbal genoeg hadden om met 29-31 eerste deelwinst in te schrijven. De Italianen maakten met 14-25 en 16-25 de 0-3 rond, al was de thuisploeg anderhalve set de evenknie van de volleygrootmacht.

Het werd uiteindelijk toch een volleybalhoogdag voor Roeselare want al bij de ploegvoorstelling kreeg Stijn D’Hulst een staande ovatie bij zijn terugkeer naar Schiervelde. Coach Steven Vanmedegael opende met zijn basiszes, dus nog altijd zonder Jansen Vandoorn die een revalidatie doorloopt naar de play-offs toe. Maar eens temeer bewees Fasteland dat hij zijn rol perfect weet in te vullen bij dit Knack.

De thuisploeg was overigens snel bij de les de eerste set en hield tot 6-7 stand tegen de Italianen. Tuerlinckx en Verhanneman scoorden inleidend tot 3-1, maar dan sloegen de Italianen via Kovar en Rychlicki een eerste kloofje naar 7-10. Die driepuntenkloof bleef op het bord tot 18-21 waarna Knack zich de evenknie toonde van Civitanova zowel wat servicedruk als aanvalskracht betreft. Verdedigend speelde de thuisploeg heel secuur en blokkend scoorde Knack eveneens en een volgelopen Schiervelde genoot van een aantal spectaculaire rally’s die geregeld in Roeselaars voordeel beslecht werden.

Zes setballen

De ambiance groeide naar een hoogtepunt toen Verhanneman eerst een manke Italiaanse receptie afstrafte en daarna aanvallend de score op 20-21 bracht. Verhanneman serveerde daarop twee keer snoeihard naar de uiterste hoek van het speelveld naar 23-22 met een ace. De inleiding was dat van een spectaculair setslot waarin Knack maar liefst 6 setballen niet in deelwinst kon omzetten en Civitanova via Simon blokkend op Coolman en een manke Roeselaarse receptie meedogenloos afstraffend Citivanova naar 29-31 deelwinst stuurde.

Matthijs Verhanneman.
Matthijs Verhanneman.© foto Bart

Wie dacht dat Knack daarmee in zak en as zou zitten had het verkeerd voor, want die eerste herneming kwam Roeseare zelfs 4-1 voor. Eerst via een blok op Juantorena, daarna kenden zowel Verhanneman als Fragkos aanvallend succes wat Fasteland overdeed naar 4-1. Toen Tuerlinckx Richlicki blokkend counterde, stond het zelfs 6-3. Dan vond de wereldkampioen het evenwel welletjes en reageerde via vooral Simon en Juantorena die aanvallend een 4 op 6 neerzette en Kovar scoorde naar 6-8.

Fasteland sloeg op de counter na een verdedigend sterk Knack-staaltje naar 11-11. Maar dan serveerde Simon heel gevarieerd Knack in de vernieling naar 11-15. Knack moest afhaken en begaf onder de Italiaanse servicedruk waar er niet meer kon gescoord worden door een minder secure receptie én opbouw. Zowel Rychlicki als Bieniek en Juantorena werkten alles af naar de 14-25 verdubbeling.

In set drie kon Knack nog tot 10-11 gelijke tred houden, maar Juantorena miste aanvallend niets meer, zeven op zeven die derde beurt, en het nochtans aanvallend foutloos reeksje van Tuerlinckx bracht Knack niet verder dan 15-22. Het moment waarop coach Di Giorgi zijn eerste spelverdeler De Rezende verving door Sijn D’Hulst. De ex-speler van Knack kreeg de eer tegen zijn ex-ploeg vanop de servicelijjn naar 16-25 te slaan.

Woensdag speelt Knack in Italië de terugwedstrijd. Tenminste, als er geen coronaverbod ingesteld wordt door de Italiaanse regering. Nu al zou de wedstrijd zonder supporters achter gesloten deuren moeten plaatsvinden. (RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier