Knack-coach Vanmedegael opteerde voor een basis met Depovere aan de spelverdeling, Fasteland en Coolman in het centrum, Verhanneman en Fragkos als receptie-hoek en Van Schie als gelegenheidsopposite en in die opstelling werd heel de partij afgewerkt. Bij Fankfurt stond Belgisch international Valkiers aan de spelverdeling.

De inleidende beurt ging gelijk op naar 10-9 als Knack vooral via een gevarieerd aanvallende Van Schie, een krachtige Fragkos en geregeld scorende Verhanneman de kloof naar 18-14 bijeen sloeg. Daarmee was de basis gelegd voor de uiteindelijk vlotte 25-16.

De eerste herneming ging het gelijk op naar 15-14 als afwisselend Van Schie, Fragkos en weer Verhanneman een schijnbaar geruststellende 21-17 bijeen mepten. Maar dan liep het receptioneel even fout bij Roeselare dat vanaf dan geen antwoord meer vond op de opslagdruk waarvoor Van Rekom en vooral Mrdak tekenden. Diezelfde Mrdak zorgde met een ace voor de 23-25 nadat Van Schie bij 23-23 afgeblokt werd.

De derde beurt stoomde Knack direct door naar 4-0 via een aanvallende Verhanneman, blokkende Coolman en Fragkos die gevarieerd serveerde én afwerkte. Knack domineerde in alle spelonderdelen, kwam 18-10 voor en kon moeiteloos via uitblinker Fragkos met 25-15 verdubbelen.

De vierde beurt kwam bij de bezoekers Crantson aan de spelverdeling voor Valkiers al leverde dat maar even soelaas op. Knack zette een 1-2 via 6-5 naar 13-7 om. Verhanneman die met 20 punten topscorer werd miste omzeggens niets meer, Depovere solliciteerde geregeld zijn middenspelers of speelde Verhanneman achter de drie meter aan en liet Frankfurt niet meer in de wedstrijd komen. Knack rondde gedecideerd 25-17 en 3-1 af.

Bij Knack tekende Van Schie en Fragkos voor respectievelijk 16 en 15 punten. Coolman en Fasteland waren goed voor 9 en 8 punten.

Woensdag wordt Frankfurt om 15 uur partij gegeven in Schiervelde. En dan moet Knack klaar zijn voor de supercup van zondag 13 oktober in Kortrijk.

(RB)

Knack-coach Vanmedegael opteerde voor een basis met Depovere aan de spelverdeling, Fasteland en Coolman in het centrum, Verhanneman en Fragkos als receptie-hoek en Van Schie als gelegenheidsopposite en in die opstelling werd heel de partij afgewerkt. Bij Fankfurt stond Belgisch international Valkiers aan de spelverdeling.De inleidende beurt ging gelijk op naar 10-9 als Knack vooral via een gevarieerd aanvallende Van Schie, een krachtige Fragkos en geregeld scorende Verhanneman de kloof naar 18-14 bijeen sloeg. Daarmee was de basis gelegd voor de uiteindelijk vlotte 25-16.De eerste herneming ging het gelijk op naar 15-14 als afwisselend Van Schie, Fragkos en weer Verhanneman een schijnbaar geruststellende 21-17 bijeen mepten. Maar dan liep het receptioneel even fout bij Roeselare dat vanaf dan geen antwoord meer vond op de opslagdruk waarvoor Van Rekom en vooral Mrdak tekenden. Diezelfde Mrdak zorgde met een ace voor de 23-25 nadat Van Schie bij 23-23 afgeblokt werd.De derde beurt stoomde Knack direct door naar 4-0 via een aanvallende Verhanneman, blokkende Coolman en Fragkos die gevarieerd serveerde én afwerkte. Knack domineerde in alle spelonderdelen, kwam 18-10 voor en kon moeiteloos via uitblinker Fragkos met 25-15 verdubbelen.De vierde beurt kwam bij de bezoekers Crantson aan de spelverdeling voor Valkiers al leverde dat maar even soelaas op. Knack zette een 1-2 via 6-5 naar 13-7 om. Verhanneman die met 20 punten topscorer werd miste omzeggens niets meer, Depovere solliciteerde geregeld zijn middenspelers of speelde Verhanneman achter de drie meter aan en liet Frankfurt niet meer in de wedstrijd komen. Knack rondde gedecideerd 25-17 en 3-1 af.Bij Knack tekende Van Schie en Fragkos voor respectievelijk 16 en 15 punten. Coolman en Fasteland waren goed voor 9 en 8 punten.Woensdag wordt Frankfurt om 15 uur partij gegeven in Schiervelde. En dan moet Knack klaar zijn voor de supercup van zondag 13 oktober in Kortrijk.(RB)