Knack Roeselare zet flinke stap richting bekerfinale

© VDB
Lode Blomme

De uittredende bekerwinnaar versloeg voor de tweede keer in enkele weken tijd Lindemans Aalst in de eigen nieuwe zaal met 0-3 (23-25, 21-25, 21-25) en heeft over twee weken genoeg aan twee sets voor een nieuw ticket voor het Antwerpse Sportpaleis.

In de eerste set leek het nog een moeilijke avond te worden in sportcomplex Schotte in Erembodegem. De thuisploeg kwam 12-10 voor, maar bij 13-13 namen de mannen van coach Rousseaux de controle over, al bleef bij 22-22 niets meer over van de eerdere driepuntenkloof via Tuerlinckx, Coolman en een sterk verdelende D’Hulst met een service. Orczyk, die met Verhanneman de voorkeur kreeg op de receptie-hoek, liet de 22-24 noteren, waarna kapitein Tuerlinckx het afmaakte: 23-25.

Bij 5-8 was er een snellere kloof voor de bezoekers, bij wie Stijn D’Hulst gretig de middenmannen Coolman en Fornés bediende. Toen de kloof nog groter werd, leek ook de tweede set gespeeld, al leek de sterk serverende Staszewski nog roet in het eten te gooien. De Pool van Aalst werd net op tijd gestopt en Verhanneman trok zijn ploeg over de streep met een blok en twee scorende aanvallen: 21-25 en Knack meteen zeker van een punt, waardoor het zich al een kleine misstap kon veroorloven over twee weken in Schiervelde.

Spaans blok

Maar Knack Roeselare rook bloed en wilde met de drukke decembermaand in het achterhoofd de klus ook nu snel klaren. De thuisploeg wilde dan weer de terugwedstrijd redden en ging in de derde set langer mee: via 13-12 ging het naar 17-17 en 18-19. Op het einde toonden de bezoekers zich toch weer daadkrachtiger via een sterke Tuerlinckx (aanvallend 9 op 9 in set drie) en toen het Spaanse blok van Knack Roeselare Trinidad-Fornés de 19-22 liet noteren, was de wedstrijd gespeeld. Opnieuw Verhanneman toonde zich beslissend met een aanval en twee goede opslagen.

De terugwedstrijd van de halve finale is op woensdag 28 december in Schiervelde. Knack sprokkelde in de heenmatch al drie punten en heeft in Roeselare genoeg aan twee sets om zich te plaatsen voor de finale, die op zondag 12 februari gespeeld wordt in het Antwerpse Sportpaleis. Mocht het in de terugmatch 0-3 en 1-3 worden, dan is er nog het vangnet van de golden set. In de andere halve finale won Maaseik de heenmatch met 3-1 tegen Antwerpen.

Knack speelde met D’Hulst, Tuerlinckx, Verhanneman, Orczyk, Coolman, Fornés en libero Stijn Dejonckheere. Kwam in: Trinidad.

Bij Aalst begonnen Depestele, Pekmans, Parkinson, Mihalj, Staszewski, Walker en libero Kroiss aan de wedstrijd. Kwamen in: Kindt en Laane.