Knack Roeselare wint overtuigend met 0-3 bij Guibertin

Piotr Orczyk zal wekenlang afwezig zijn. (Foto VDB) © (Foto VDB)

Tussen de kwalificatie voor de beker tegen Menen woensdag en de Europese verplaatsing naar de Italiaanse topper Civitanova trok Knack Roeselare naar Guibertin. Het werd een zege in drie sets.

Het werd een furieuze eerste beurt (11-25). Knack moest de thuisploeg langer naast zich dulden de tweede set (22-25) en tot 11-11 de derde beurt om overtuigend 18-25 af te ronden.

Het gevaar een doordeweekse competitiewedstrijd mentaal over te slaan tussen twee belangrijke wedstrijden is in de sport nooit ver weg. Niet bij Knack evenwel dat de eerste set de thuisploeg met renderend serveerwerk en bloks van Fornes en Coolman meteen op een grote achterstand zette en de hele eerste set domineerde. Knack speelde met Trinidad aan de spelverdeling, de middenspelers Coolman en Fornes, Tuerlinckx als opposite en Verhanneman met Kindt op de receptie/hoek. Kindt zette overigens aanvallend een knappe prestatie neer. Dejonckheere stak in de liberotrui.

Moeilijkere tweede en derde set

De eerste herneming herpakte de thuisploeg zich evenwel in het stopwerk en daar profiteerde aanvallend vooral Seppe Baetens van. Guibertin bleef tot 19-18 aan de leiding op het scorebord maar als Tuerlinckx zwaar uithaalde werd het 19-20 en 20-22. Op een service van Tuerlinckx was de spelopbouw bij Guibertin niet optimaal, de aanval strandde op de antennne en 22-25.

Guibertin kon de derde beurt nog tot 11-11 aanklampen met Knack maar dan sloeg Roeselare dat het tempo opdreef een driepuntenkloof (13-16) waarna de thuisploeg bij 18-21 helemaal afhaakte en 18-25.

Dinsdagmiddag reist Knack naar Civitanova waar er donderdag gespeeld wordt. Minder goed nieuws is de wekenlange onbeschikbaarheid van Piotr Orczyk die sukkelt met een ontsteking aan de patellapees en vier weken rust voorgeschreven krijgt.