Knack Roeselare wint overtuigend bij Caruur Gent

archiefbeeld © VDB

Op de openingsspeeldag van de Euromillions Volley League ging Knack 0-3 winnen bij Gent. Geen enkele deelbeurt konden de Gentenaars Roeselare ook maar verontrusten wat de setstanden 18-25, 20-25 en17-25 ook illustreren.

Coach Vanmedegael gaf het vertrouwen aan spelverdeler D’Hulst, opposite Tuerlinckx, centrumspelers Coolman en debuterende Huhmann en de receptie/hoekspelers Verhanneman en Fragkos waar Deroey als libero aantrad.

Knack kwam de openingsset rap 0-3 voor en dat was de verdienste van Coolman die het eerste punt vanuit het midden op het bord mokerde en daarna twee aces in het Gentse kamp serveerde. De derde service was er teveel aan want Gent profiteerde van die foute service om ook op het scorebord te komen en na een aanvallend punt van Fragkos zelf te scoren naar 2-4. Dichter kwam Gent die eerste set niet meer, want D’Hulst strooide kwistig met smashklare passes en daar profiteerden vooral Verhanneman en Fragkos van waar Huhmann ook al drie keer aanvallend scoorde. Knack bleef die eerste beurt de voorsprong uitdiepen naar zes punten, maar vergalloppeerde zich in het serveerwerk met die eerste set. Knack liet maar liefst zeven opslagmissers noteren waarvan drie van Fragkos. Maar het hielp de thuisploeg niet echt verder. Bij 18-22 rondde Verhanneman met drie punten op rij af naar 18-25.

Gent startte furieus de tweede set en dwong via Vandecaveye aanvallend en serverend naast Debeul Knack-coach Vanmedegael bij 5-1 naar een vroege time out. Het duurde nog tot 8-8 eer Knack langszij kwam en een nu meer gesolliciteerde Tuerlinckx bracht Knack 8-9 voor. Tuerlinckx blokte met twee sluitende muurtjes op rij naar 9-12 en als D’hulst een ace afleverde stond een geruststellende vierpuntenkloof op het bord. Die kreeg Gent niet meer gedicht. Coolman blokte bij 17-23 het setpunt op het bord, maar Knack had wel nog vier setballen nodig en besloot 20-25 op een Gentse out-aanval.

In set drie duurde het langer eer Knack een geruststellende bonus op het bord kreeg. Devries was bij Gent tot 8-9 moeilijk af te stoppen van achter de drie meter. Bij 11-12 evenwel scoorde Knack vijf keer op rij en dat was er teveel aan voor de thuisploeg die 13-22 achter kwam en Roeselare met 17-25 de volle puntenwinst beslechtte.