Dat deed Roeselare in zijn geijkte opstelling met Walsh aan de distributie, Teurlinckx als hofdaanvaller, Verhanneman en Fragkos als receptie/hoek en in het midden Coolman en Jansen Vandoorn. Deroey gaf drie sets lang het voorbeeld in een zuivere receptie en daar sloten zowel Verhanneman als Fragkos zich graag bij aan.

Uit dat secure stopwerk, ook de services van Van Walle konden secuur gestopt worden, trok Walsh al de aanvallende mogelijkheden open. Aan de overkant wilde men niet onderdoen en zowel Van Walle als Peters scoorden geregeld. Dat resulteerde in twee gelijkaardige sets. De eerste set hield Haasrode stand tot 10-10 als een aanval van Fragkos en een blok van eerst Tuerlinckx en dan Coolman de 13-10 op het bord bracht. Vandoorn blokte de 18-13 op het bord en die bonus was de inleiding voor de deelwinst. Leuven dichtte wel nog naar 22-19 omdat Coolman fout serveerde en Tuerlinckx een smash uit sloeg. Maar dan werd vanop de servicelijn het verschil beslecht. Hofmans serveerde fout voor Haasrode, Tuerlinckx serveerde naar 24-19, Baetens snoepte aanvallend die eerste setbal af maar de voor Cosemans ingekomen Blondeel serveerde ook al fout en 25-20.

Identiek scoreverloop

De eerste herneming een identiek scoreverloop waarbij Haasrode deze keer tot 13-13 stand hield eer Knack een meerpuntenbonus bijeenkreeg naar 19-14. Daarbij twee foute services van Haasrode maar ook een aanval en blok van Verhanneman en listige tweedehandse plaatsbal van Walsh. Haasrode dichtte via een service van Peters nog naar 21-18. Tuerlinckx mokerde de setbal voor de verdubbeling op het bord die Fragkos 25-21 verzilverde.

Een aangeslagen opponent dan toch in de derde set waarin Knack losweg naar 10-3 sloeg. Weeral door blokkend te scoren, over heel de wedstrijd elf blokpunten waarvan vier op naam van Tuerlinckx en evenveel naast Coolman, en Tuerlinckx niet af te stoppen was. Wedstrijds gespeeld denk je dan. Maar er slopen onzuiverheden in het Roeselaarse spel en Van Walle vond aanvallend zijn tweede adem. Bij 20-18 sloeg Van Walle buiten maar de video-challenge gaf volgend de scheidsrechters een Roeselaarse netfout aan. Nee, riposteerde heel Raeselare dat het net door de bal zag bewegen. Het werd toch 20-19 en nog even spannend. Met tussendoor geel voor een furieus reagerende Vanmedegael. Tuerlinckx klopte in die eindfase alle frustraties om die beslissing weg naar uiteindelijk 25-21.

Terecht werd hij ook uitgeroepen tot 'Star of te game'.

(RB/ foto BVB)

Dat deed Roeselare in zijn geijkte opstelling met Walsh aan de distributie, Teurlinckx als hofdaanvaller, Verhanneman en Fragkos als receptie/hoek en in het midden Coolman en Jansen Vandoorn. Deroey gaf drie sets lang het voorbeeld in een zuivere receptie en daar sloten zowel Verhanneman als Fragkos zich graag bij aan. Uit dat secure stopwerk, ook de services van Van Walle konden secuur gestopt worden, trok Walsh al de aanvallende mogelijkheden open. Aan de overkant wilde men niet onderdoen en zowel Van Walle als Peters scoorden geregeld. Dat resulteerde in twee gelijkaardige sets. De eerste set hield Haasrode stand tot 10-10 als een aanval van Fragkos en een blok van eerst Tuerlinckx en dan Coolman de 13-10 op het bord bracht. Vandoorn blokte de 18-13 op het bord en die bonus was de inleiding voor de deelwinst. Leuven dichtte wel nog naar 22-19 omdat Coolman fout serveerde en Tuerlinckx een smash uit sloeg. Maar dan werd vanop de servicelijn het verschil beslecht. Hofmans serveerde fout voor Haasrode, Tuerlinckx serveerde naar 24-19, Baetens snoepte aanvallend die eerste setbal af maar de voor Cosemans ingekomen Blondeel serveerde ook al fout en 25-20.De eerste herneming een identiek scoreverloop waarbij Haasrode deze keer tot 13-13 stand hield eer Knack een meerpuntenbonus bijeenkreeg naar 19-14. Daarbij twee foute services van Haasrode maar ook een aanval en blok van Verhanneman en listige tweedehandse plaatsbal van Walsh. Haasrode dichtte via een service van Peters nog naar 21-18. Tuerlinckx mokerde de setbal voor de verdubbeling op het bord die Fragkos 25-21 verzilverde.Een aangeslagen opponent dan toch in de derde set waarin Knack losweg naar 10-3 sloeg. Weeral door blokkend te scoren, over heel de wedstrijd elf blokpunten waarvan vier op naam van Tuerlinckx en evenveel naast Coolman, en Tuerlinckx niet af te stoppen was. Wedstrijds gespeeld denk je dan. Maar er slopen onzuiverheden in het Roeselaarse spel en Van Walle vond aanvallend zijn tweede adem. Bij 20-18 sloeg Van Walle buiten maar de video-challenge gaf volgend de scheidsrechters een Roeselaarse netfout aan. Nee, riposteerde heel Raeselare dat het net door de bal zag bewegen. Het werd toch 20-19 en nog even spannend. Met tussendoor geel voor een furieus reagerende Vanmedegael. Tuerlinckx klopte in die eindfase alle frustraties om die beslissing weg naar uiteindelijk 25-21.Terecht werd hij ook uitgeroepen tot 'Star of te game'.(RB/ foto BVB)