Menen-coach Frank Depestele opende met spelverdeler Schouteten, centrumspelers De Beul en Colson (Sinnesael bleef preventief aan de kant met licht lichamelijk ongemak), De Vries als opposite en Ver Eecke en Rotty als receptie/hoek. Bille was de libero van dienst. Steven Vanmedegael stuurde de eerste set Depovere als spelverdeler op het veld want het Canadese duo Walsh-Vandoorn heeft nog internationale verplichtingen. Coolman en Fasteland waren de centrumspelers, Verhanneman en Fragkos stonden op de receptie/hoek en Van Schie was opposite. Deroey stak in de liberotrui. In een op het scorebord evenwichtige eerste set kon Knack met een ace van Coolman de 21-25 aantekenen.

Bij de eerste herneming maakte Knack bij 4-4 het verschil naar 4-10 via renderend blokwerk en aanvallende fouten van De Vries. Verhanneman mokerde Knack naar 6-12. Menen kon profiteren van een servicemisser van Depovere om naar 12-14 te dichten, waarna Knack vooral via een aanvallende meerwaarde de kloof weer uitdiepte naar de 19-25-verdubbeling.

Zelfde scenario zowat tijdens de derde beurt waarbij Knack een 2-8 op het bord sloeg, via onder meer een gedecideerd afwerkende Fragkos en Verhanneman, een voorsprong die daarna eigenlijk niet meer in het gedrang kwam: 18-25. Bij Menen kwam Brems als spelverdeler op het veld en kreeg Ekstrand speelgelegenheid voor De Vries.

In een bijkomende vierde beurt stuurde Vanmedegael Desmet op het veld voor Fragkos, bij Menen bleef Brems aan de spelverdeling en werd De Vries weer opposite. Bij 6-6 kon Menen een driepuntenkloof bijeenslaan en die bleef op het bord. Uiteindelijk redde Menen de eer met 25-21. Van Schie werd topscorer bij Knack met 23 punten, Verhanneman en Fragkos lieten respectievelijk 12 en 13 punten optekenen. Bij Menen bleef De Vries steken op 13 punten, Colson scoorde 10 keer.

Vrijdag speelde Knack 2-2 gelijk in en tegen Caruur Gent. Volgende week wordt via oefenwedstrijden tegen United Volleys Frankfurt op dinsdag 8 oktober om 19 uur en woensdag 9 oktober om 15 uur in Schiervelde, de Supercup van zondag 13 oktober voorbereid.

(HB)

Menen-coach Frank Depestele opende met spelverdeler Schouteten, centrumspelers De Beul en Colson (Sinnesael bleef preventief aan de kant met licht lichamelijk ongemak), De Vries als opposite en Ver Eecke en Rotty als receptie/hoek. Bille was de libero van dienst. Steven Vanmedegael stuurde de eerste set Depovere als spelverdeler op het veld want het Canadese duo Walsh-Vandoorn heeft nog internationale verplichtingen. Coolman en Fasteland waren de centrumspelers, Verhanneman en Fragkos stonden op de receptie/hoek en Van Schie was opposite. Deroey stak in de liberotrui. In een op het scorebord evenwichtige eerste set kon Knack met een ace van Coolman de 21-25 aantekenen.Bij de eerste herneming maakte Knack bij 4-4 het verschil naar 4-10 via renderend blokwerk en aanvallende fouten van De Vries. Verhanneman mokerde Knack naar 6-12. Menen kon profiteren van een servicemisser van Depovere om naar 12-14 te dichten, waarna Knack vooral via een aanvallende meerwaarde de kloof weer uitdiepte naar de 19-25-verdubbeling.Zelfde scenario zowat tijdens de derde beurt waarbij Knack een 2-8 op het bord sloeg, via onder meer een gedecideerd afwerkende Fragkos en Verhanneman, een voorsprong die daarna eigenlijk niet meer in het gedrang kwam: 18-25. Bij Menen kwam Brems als spelverdeler op het veld en kreeg Ekstrand speelgelegenheid voor De Vries.In een bijkomende vierde beurt stuurde Vanmedegael Desmet op het veld voor Fragkos, bij Menen bleef Brems aan de spelverdeling en werd De Vries weer opposite. Bij 6-6 kon Menen een driepuntenkloof bijeenslaan en die bleef op het bord. Uiteindelijk redde Menen de eer met 25-21. Van Schie werd topscorer bij Knack met 23 punten, Verhanneman en Fragkos lieten respectievelijk 12 en 13 punten optekenen. Bij Menen bleef De Vries steken op 13 punten, Colson scoorde 10 keer.Vrijdag speelde Knack 2-2 gelijk in en tegen Caruur Gent. Volgende week wordt via oefenwedstrijden tegen United Volleys Frankfurt op dinsdag 8 oktober om 19 uur en woensdag 9 oktober om 15 uur in Schiervelde, de Supercup van zondag 13 oktober voorbereid.(HB)