Knack Roeselare wacht een loodzware reeks in de Champions League

Zich net zoals vorig seizoen plaatsen voor de kwartfinales wordt een bijna onmogelijke opdracht voor Knack Roeselare. © foto Bart

Er wordt vanaf half november weer Europees topvolleybal gepresenteerd op Schiervelde. Knack Roeselare kwam tijdens de loting van vrijdagmiddag in Luxemburg immers in de loodzware poule D van de European Champions League terecht met het Italiaanse Modena, het Poolse Warszawa en Russische Kemorovo als opponenten.

Samen met Aalst kreeg Knack een rechtstreeks ticket toegekend voor de vierde ronde of de poulefase. Er kregen 18 ploegen een rechtstreeks ticket voor deze poulefase, uit de voorronden komen er nog eens 2 ploegen bij. De winnaars van de 5 reeksen gaan samen met de 3 beste tweedes door naar de kwartfinales die in heen en terug beslecht worden.

Knack Roeselare werd ingedeeld in Poule D met Leo Shoes Modena of de twaalfvoudige Italiaanse kampioen en bekerwinnaar die ook vier keer de supercup won. Modena telt ook al in totaal 13 Europese bekers over alle categorieën. Een absolute wereldtopper dus.

Tegen het Poolse Warszawa wordt het een blij weerzien met ex-speler Angel Trinidad

Het Poolse Verva Warszawa Orlen Paliwa werd in 2019 Pools kampioen en won ook de Europese CEV-Cup. Voor Knack Volley wordt het alvast een blij weerzien met ex-speler Angel Trinidad, die in het tussenseizoen verhuisde van Tours VB naar de Poolse topclub, waar niemand minder dan de ex-Red Dragons coach Andrea Anastasi aan het roer staat.

Het Russische Kemerovo met sterspeler Ivan Zaytsev ten slotte werd in 2019 Russisch kampioen. Zich net zoals vorig seizoen plaatsen voor de kwartfinales wordt een bijna onmogelijke opdracht.

Knack begint midden november aan de reekscompetitie in heen- en terugwedstrijden, de slotwedstrijd in de poule heeft plaats de tweede week van februari 2021.

Naast Knack treedt met Aalst nog een tweede Belgische ploeg aan in de Champions League. In groep A neemt Aalst het op tegen het Turkse Istanbul en de Poolse teams Kedzierzyn-Kozle en Belchatow.

Maaseik, niet rechtstreeks voor de groepsfase, ontmoet in de eerste voorronde in een minitornooi het Wit-Russische Soligorsk en het Zwitserse Amriswil in poule E.