Nadat de Europese topclubs eerder dit jaar tijdens een meeting in datzelfde Luxemburg hun bekommernissen met het CEV mochten delen, werden wijzigingen in de reglementering verwacht. Maar algemeen werd aangenomen dat dit slechts voor de competitie 2019-2020 zou worden. CEV verraste gisteren vriend en vijand door, meteen al voor de komende competitie, een aantal drastische wijzigingen in te voeren. En één van die wijzigingen levert België meteen een derde CL-ticket op, dankzij de uitmuntende prestaties van Roeselare en Maaseik in de voorbije 3 jaar. Daarnaast is Knack Volley nu al rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase, terwijl Noliko Maaseik de voorbije twee jaar wel voorrondes moest spelen.

Het aantal CL-tickets wordt bepaald door de plaats van de federatie op de ranking. CEV bracht hiervoor de prestaties in rekening van het best scorende team per land, gerekend over de drie voorbije jaren. Hoewel zowel Roeselare als Maaseik beiden steeds een mooi CL-parcours aflegden, kon dus maar één team punten scoren voor de ranking. Dit is nu gewijzigd: alle prestaties van alle teams worden nu in rekening gebracht. Hierdoor heeft België nu recht op drie tickets: twee voor een rechtstreekse plaats in de poules, één voor een plaats in de voorronde(s). Concreet betekent dit dat Lindemans Aalst zijn borst mag natmaken.

Een andere opmerkelijke wijziging is de weg naar de finale. Na de groepsfase geen PO12, PO6 en Final 4 meer. Uit de groepsronde zullen nog enkel acht teams (vijf groepswinnaars en drie beste tweedes) doorstoten naar de kwartfinales. De winnaars daarvan gaan naar de have finales, waarin uitgevochten zal worden wie de grote finale zal spelen. De kans dat een Belgisch team de groepsfase kan overleven, wordt dus een flink stuk kleiner. Vroeger gingen 12 teams door, nu nog slechts 8.

De groepsfase wordt dus nog altijd gespeeld in 5 poules van 4 teams. Van die 20 teams zijn er 18 rechtstreeks gekwalificeerd, aangevuld met twee teams uit de voorrondes.

Nadat de Europese topclubs eerder dit jaar tijdens een meeting in datzelfde Luxemburg hun bekommernissen met het CEV mochten delen, werden wijzigingen in de reglementering verwacht. Maar algemeen werd aangenomen dat dit slechts voor de competitie 2019-2020 zou worden. CEV verraste gisteren vriend en vijand door, meteen al voor de komende competitie, een aantal drastische wijzigingen in te voeren. En één van die wijzigingen levert België meteen een derde CL-ticket op, dankzij de uitmuntende prestaties van Roeselare en Maaseik in de voorbije 3 jaar. Daarnaast is Knack Volley nu al rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase, terwijl Noliko Maaseik de voorbije twee jaar wel voorrondes moest spelen. Het aantal CL-tickets wordt bepaald door de plaats van de federatie op de ranking. CEV bracht hiervoor de prestaties in rekening van het best scorende team per land, gerekend over de drie voorbije jaren. Hoewel zowel Roeselare als Maaseik beiden steeds een mooi CL-parcours aflegden, kon dus maar één team punten scoren voor de ranking. Dit is nu gewijzigd: alle prestaties van alle teams worden nu in rekening gebracht. Hierdoor heeft België nu recht op drie tickets: twee voor een rechtstreekse plaats in de poules, één voor een plaats in de voorronde(s). Concreet betekent dit dat Lindemans Aalst zijn borst mag natmaken.Een andere opmerkelijke wijziging is de weg naar de finale. Na de groepsfase geen PO12, PO6 en Final 4 meer. Uit de groepsronde zullen nog enkel acht teams (vijf groepswinnaars en drie beste tweedes) doorstoten naar de kwartfinales. De winnaars daarvan gaan naar de have finales, waarin uitgevochten zal worden wie de grote finale zal spelen. De kans dat een Belgisch team de groepsfase kan overleven, wordt dus een flink stuk kleiner. Vroeger gingen 12 teams door, nu nog slechts 8.De groepsfase wordt dus nog altijd gespeeld in 5 poules van 4 teams. Van die 20 teams zijn er 18 rechtstreeks gekwalificeerd, aangevuld met twee teams uit de voorrondes.