Knack Roeselare via golden set naar halve finale tegen Maaseik

Hendrik Tuerlinckx in actie in de bekerpartij. © (Foto VDB)

Na de 3-1-nederlaag vorige week bij Achel moest Knack om zich te kwalificeren voor de halve finale een golden set afdwingen. Dat deed het overtuigend met 3-0 en won ook even dominerend de golden set met 15-9.

In een maar matig gevuld Schiervelde kon Knack eigenlijk gemakkelijk die golden set naar 15 punten afdwingen. Tot 5-4 daarin kon Achel, dat na anderhalve set alles op die Golden Set zette, aanvankelijk stand houden. Maar eerst kon Fragkos, die topscorer werd over heel de wedstrijd met 20 punten, met drie rake smashes de score van 3-3 naar een 6-4 opdrijven. Bezoeker Polman dichtte nog naar 6-5 maar dan moest Achel afhaken. Verhanneman met een plaatsbal en Coolman die een manke receptie van Achel snoeihard afstrafte zorgden voor de 8-5. En dan kwam Tuerlinckx nadrukkeijk op het voorplan. Hij mokerde de punten 9, 10, 11 en 12 op het bord en blokte het 13de punt op het scorebord wat voor Achel de doodsteek betekende want zij kwamen maar aan 8 tegenpunten in die fase. Fragkos strafte nog een receptie af naar het kwalificatiepunt en dat serveerde Van De Kamp buiten. Knack Roeselare geplaatst voor de halve finale.

De wedstrijd die de golden set vooraf ging kan eenvoudig samengevat worden. Dat de zenuwen gespannen stonden kon uit het wedstrijdbegin gelezen worden. Want de ene video-challenge volgde de andere op en uiteindelijk hield scheidsrechter Ghysel het op een dubbele fout. Knack was gestart met de basisploeg of Walsh aan de spelverdeling, Tuerlinckx als opposite, Verhanneman en Fragkos op de receptie/hoek, Coolman en Jansen Vandoorn in het centrum met Deroey als libero. Achel kon die eerste beurt tot 7-7 standhouden maar eerst Tuerlinckx en dan Fragkos met tussendoor Verhanneman sloegen Knack naar 19-12 en daarmee was de eerste set gespeeld. Verhanneman sloeg het setpunt op het bod dat hij zelf verzilverde naar 25-18.

Achel had het dan eigenlijk al door dat het alle hoop moest vestigen op de golden set. Al konden de bezoekers die eerste herneming tot 13-13 stand houden. Tot het Canadese samenspel Walsh-Jansen Vandoorn rendeerde in een aanvallende 5 op 5 en Knack met maar liefst negen counterende bloks die tweede beurt het verschil maakte naar 25-16.

In set vier liep Knack via vooral Fragkos naar 10-3 uit en zoveel was duidelijk, . Een beslissende set moest de kwalificatie opleveren. In dat setslot oefende Tuerlinckx zich voor de beslissende set en mokerde de 25-18 rond. De beslissende set dus maar hoe die verliep vind je in de aanhef terug.