Knack Roeselare verliest nu ook thuis van Maaseik (2-3): titel lijkt ver weg

Trindad en Van De Velde blokken op Maan. © VDB
Redactie KW

Maaseik staat met de 2-3 winst in Roeselare op één zege van de titel. Het wordt voor Knack nu wel heel moeilijk want moet nu drie keer winnen – waarvan twee keer in Maaseik – om de zesde titel op rij te versieren.

Maaseik opende op zijn elan van de eerste finalezege naar 23-25 openingswinst. Knack herpakte zich de tweede beurt en kon knokkend 25-22 gelijkstellen. In set drie domineerde Knack naar 25-17, maar in set vier kon een 10-6 niet doorgetrokken worden en Maaseik dwong met 23-25 de belle af. Daarin verlengde Maaseik een vroege bonus naar de dagwinst. Maaseik kan zaterdag in eigen huis de titelstrijd beslechten.

Rousseaux gaf het vertrouwen aan Verhanneman en Van Hirtum op de receptie/hoek, Van de Velde en Coolman bevolkten het centrum, Tuerlinckx was hoofdaanvaller, Trinidad zorgde voor de distributie en Dejonckheere stak in de liberotrui.

Knack liep in de eerste set vooral door Tuerlinckx en Verhanneman 8-5 uit, Maaseik counterde naar 10-12 via Cox, die aanvankelijk geen bal slecht raakte en een dominante rol opeiste bij Maaseik. Knack reageerde via Tuerlinckx met twee aces, hij zou er over heel de partij vijf laten optekenen, en nam de leiding bij 15-12 en 17-15. Maar die belangrijke eerste set kwam niet op het conto van Knack, want Maan en Rychlicki waren in de slotfase niet af te stoppen en bij 23-22 serveerde Verhanneman out, Rychlicki strafte een foute receptie meedogenloos af en Tammemaa serveerde de eerste deelwinst rond voor Maaseik: 23-25.

Van 0-1 naar 2-1

De eerste herneming ging compleet gelijk op met afwisselend Knack en dan eens Maaseik die leidden met een maximale zeldzame bonus van twee punten. Tot in de slotfase Coolman en Verhanneman zorgden voor de 22-18, Maan dreigde nog naar 23-21 maar Van de Velde plaatste listig de setbal op het bord die verzilverd werd omdat Maan het voorbeeld van Verhanneman, die de eerste setbal fout serveerde, volgde: 25-22.

Knack Roeselare - Noliko Maaseik : Arno Van De Velde duwt de bal door de armen van Blankenau.
Knack Roeselare – Noliko Maaseik : Arno Van De Velde duwt de bal door de armen van Blankenau.© VDB

Dat leidde een knappe derde deelbeurt van Knack. Schiervelde geloofde weer in de dagwinst (en misschien ook de titel). In die derde set zwakte het servicerendement van de Limburgers af, werd Cox uit de wedstrijd gehouden en serveerde Knack zelf sterker.

Rychlicki werd naar de huppelhoek gestuurd voor Bruno, maar die werd blokkend gecounterd en Maan kon het op zijn eentje niet bolwerken. Knack bij wie Van Hirtum aanvallend niets liet liggen hield een vroege 6-2 voorsprong via 16-10 en 17-13 vast. Daarna dwong het een verder wegzakkend Maaseik steeds meer in de fout en verdubbelde met 25-17.

10-15 in de tiebreak

De vierde beurt, waarin Maaseik-coach Banks zijn pionnen drie posities doorschoof stoomde Knack op dat enthousiasme door naar 10-6. Tot de bezoekers (vooral Rychlicki met een aanvallende 7 op 8) voor de Limburgse heropstanding zorgden. Hij sloeg op zijn eentje Maaseik van 10-7 naar 12-14. Knack kon via twee keer Van de Velde nog naar 21-21 gelijkstellen maar dan serveerde Tuerlinckx fout. Rychlicki mokerde naar 21-23, maar dan was het weer Cox die Maaseik op 22-24 bracht. Van Hirtum snoepte die eerste setbal nog af, maar dezelfde Cox verzilverde naar 23-25.

2-2 en daarin moest de belle de beslissing brengen. In die tiebreak was Maaseik weer helemaal zijn sterke zelve. Rychlicki en Cox mokerden naar 1-4 en die achterstand kon Knack niet meer minimaliseren om 10-15 te verliezen. 2-3 en daardoor komt Knack in slechte papieren.

Zaterdag reist Knack naar Maaseik. Als Roeselare daar een naar de titel hunkerend Maaseik kan kloppen, staan beiden woensdag weer in Schiervelde tegenover elkaar.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier