Bij Knack geen Tuerlinckx na zijn dinsdag opgelopen blessure, hij werd vervangen door Norman die tijdens de tweede set op zijn beurt gewisseld werd door Van Schie. Ook geen Jansen Vandoorn aanvankelijk in het centrum, waar Fasteland samen met Coolman het midden bevolkte. Eind de inleidende beurt kwam Vandoorn er dan wel in voor Coolman, niet helemaal fit met last aan de knie, die in de huppelhoek bleef.

De thuisploeg opende heel gemotiveerd en kwam via Van Walle en Baetens, die niet af te stoppen was, 7-4 voor. Bij Knack zag je de foutenlast in zowel service als receptie toenemen, waardoor de thuisploeg de bonus uitdiepte naar 19-13. Knack kon wel naar 20-17 herleiden en bij 22-20 nog even de indruk geven de ommekeer te kunnen forceren, maar de dubbele wissel Depovere-Norman en Van Schie-Walsh bracht niet het beoogde resultaat. Bij Haasrode was ook Peters niet af te stoppen en illustrerend voor de Roeselaarse foutenlast, was de foute service van Fasteland bij 24-22: eerste 25-22-deelwinst voor de plaatselijken.

Hetzelfde scenario eigenlijk bij de eerste herneming, waar Haasrode 8-5 voor kwam want zowel Baetens als Van Walle en Peters bleven maar scoren: samen 14 aanvallende punten tijdens die tweede beurt, waar de Roeselaarse aanvallers ondermaats bleven afwerken. Knack kon wel nog naar 13-12 dichten na de wissel Van Schie voor Norman. Overnemen op het scorebord zat er evenwel niet in. Bij 18-16 kwam Desmet even in voor Fragkos maar die wissel werd even rap tenietgedaan. Bij 24-21 kon Fasteland die eerste plaatselijke setbal voor de verdubbeling nog afsnoepen maar dan serveerde Van Schie fout en won de thuisploeg de tweede set met 25-22.

Voor de derde beurt bleef ook Fragkos in de huppelhoek en kreeg Desmet de kans zich te tonen. Knack trad aan in een onuitgegeven opstelling met Walsh aan de spelverdeling, Verhanneman en Desmet op de receptie/hoek, Van Schie als opposite en het duo Vandoorn-Fasteland in het centrum, en Deroey als libero. Was dat in functie van de Europese wedstrijd van dinsdag bij Novi Sad of een wanhoopspoging om de partij alsnog te doen kantelen? Knack opende dan wel het beste die derde beurt en kwam 6-8 voor. Strovuur bleek het evenwel maar, want Haasrode zette er direct een 4-0 tegenover en bij 12-8 vroeg coach Vanmedegael een eerste dode tijd. Knack raakte evenwel niet van die foutenlast af en kwam weer 19-14 achter. Roeselare dichtte nog naar 21-18 en Desmet neutraliseerde bij 24-19 een eerste wedstrijdbal. Baetens zette de tweede evenwel om naar de 25-20 en dat betekende voor Roeselare de zware 3-0-nederlaag.

(HB)

Bij Knack geen Tuerlinckx na zijn dinsdag opgelopen blessure, hij werd vervangen door Norman die tijdens de tweede set op zijn beurt gewisseld werd door Van Schie. Ook geen Jansen Vandoorn aanvankelijk in het centrum, waar Fasteland samen met Coolman het midden bevolkte. Eind de inleidende beurt kwam Vandoorn er dan wel in voor Coolman, niet helemaal fit met last aan de knie, die in de huppelhoek bleef.De thuisploeg opende heel gemotiveerd en kwam via Van Walle en Baetens, die niet af te stoppen was, 7-4 voor. Bij Knack zag je de foutenlast in zowel service als receptie toenemen, waardoor de thuisploeg de bonus uitdiepte naar 19-13. Knack kon wel naar 20-17 herleiden en bij 22-20 nog even de indruk geven de ommekeer te kunnen forceren, maar de dubbele wissel Depovere-Norman en Van Schie-Walsh bracht niet het beoogde resultaat. Bij Haasrode was ook Peters niet af te stoppen en illustrerend voor de Roeselaarse foutenlast, was de foute service van Fasteland bij 24-22: eerste 25-22-deelwinst voor de plaatselijken.Hetzelfde scenario eigenlijk bij de eerste herneming, waar Haasrode 8-5 voor kwam want zowel Baetens als Van Walle en Peters bleven maar scoren: samen 14 aanvallende punten tijdens die tweede beurt, waar de Roeselaarse aanvallers ondermaats bleven afwerken. Knack kon wel nog naar 13-12 dichten na de wissel Van Schie voor Norman. Overnemen op het scorebord zat er evenwel niet in. Bij 18-16 kwam Desmet even in voor Fragkos maar die wissel werd even rap tenietgedaan. Bij 24-21 kon Fasteland die eerste plaatselijke setbal voor de verdubbeling nog afsnoepen maar dan serveerde Van Schie fout en won de thuisploeg de tweede set met 25-22.Voor de derde beurt bleef ook Fragkos in de huppelhoek en kreeg Desmet de kans zich te tonen. Knack trad aan in een onuitgegeven opstelling met Walsh aan de spelverdeling, Verhanneman en Desmet op de receptie/hoek, Van Schie als opposite en het duo Vandoorn-Fasteland in het centrum, en Deroey als libero. Was dat in functie van de Europese wedstrijd van dinsdag bij Novi Sad of een wanhoopspoging om de partij alsnog te doen kantelen? Knack opende dan wel het beste die derde beurt en kwam 6-8 voor. Strovuur bleek het evenwel maar, want Haasrode zette er direct een 4-0 tegenover en bij 12-8 vroeg coach Vanmedegael een eerste dode tijd. Knack raakte evenwel niet van die foutenlast af en kwam weer 19-14 achter. Roeselare dichtte nog naar 21-18 en Desmet neutraliseerde bij 24-19 een eerste wedstrijdbal. Baetens zette de tweede evenwel om naar de 25-20 en dat betekende voor Roeselare de zware 3-0-nederlaag.(HB)