Knack verzuimde de inleidende beurten in moneytime wel te scoren en kwam met respectievelijk 31-29 en 25-23 twee sets achter. Knack versierde met 26-28 wel de aansluitingsset maar miste in set vier met 25-22 de belle.

Bij Knack zag Desmet zijn sterke invalbeurt in de bekerpartij in Gent beloond met een basisstek voor Fragkos, die niet helemaal fit was, en bezette met Verhanneman de receptie/hoek. Jansen, Vandoorn en Coolman bevolkten het midden, Tuerlinckx was opposite en Depovere verzorgde de spelverdeling. Deroey was libero.

Bij Maaseik kreeg Kindt als opposite zijn kans tegen zijn ex-ploeg met Zimmerman als spelverdeler, Maan en Kvalen bezetten de receptie/hoek met Agantis en Semeniuk in het centrum en Dronkers als libero. Maaseik nam in de inleidende beurt een 7-4-bonus maar onder impuls van zowel Verhanneman als Tuerlinckx nam Knack bij 9-10 over. Daarna gaven beide opponenten elkaar geen duimbreed toe en volgde de ene side-out na de andere. Het scorebord vertoonde maar twee keer een tweepuntenverschil. Een eerste keer toen Knack 21-23 voor kwam en na 40' toen de eindstand van die eerste set 31-29 was. Tuerlinckx, die negen punten scoorde die eerste set, versierde bij 23-23 een eerste setbal maar Kvalen neutraliseerde die voor Maaseik. Knack kreeg in totaal zes setballen maar kon geen enkele afwerken, waar Semeniuk de eerste voor Maaseik met een ace wél verzilverde. Ondertussen moest Kindt bij Maaseik de plaats ruimen voor Wojcik.

Coach Vanmedegael schoof zijn pionnen twee plaatsen door voor de eerste herneming, bij Maaseik bleef Wojcik hoofdaanvaller en dat heeft Knack geweten want hij was bijna niet af te stoppen. Bij Knack kon Tuerlinckx evenmin afgeremd worden en had er een groot aandeel in dat Knack van 8-9 naar 9-14 kon doorgaan. Met een ace van Coolman naar 17-21 leek Knack naar de gelijkmakende set te gaan. Tot het Limburgse blok rendeerde, en Tuerlinckx en Verhanneman blokkend gecounterd werden naar 21-22. Van Schie kwam nog even in voor Desmet die niet meer kon scoren als Tuerlinckx bij 23-23 fout afwerkte en Kvalen die eerste setbal naar de 25-23 verdubbeling doorsloeg.

De derde beurt bleef bij Knack Van Schie op het veld. Hij scoorde die derde beurt aanvallend een 6 op 7 wat Knack 16-19 voor bracht. Maaseik begaf evenwel niet direct en kwam bij 23-23 weer op gelijke hoogte. Tuerlinckx zorgde voor de eerste setbal bij 24-25, Wojcik snoepte die af, Tuerlinckx mokerde een tweede op het bord die Van Schie fout serveerde als zowel Wojcik en Maan in de fout gingen naar 26-28.

De vierde beurt zakte bij Maaseik Wojcik wat weg maar Maan kwam dan nadrukkelijker aan bod. Verhanneman vond zijn tweede adem bij Knack maar het duurde tot 20-18 eer er een tweepuntenverschil op het bord kwam. Maan zorgde voor de 23-21, Semeniuk counterde Coolman blokkend naar 24-21, Tuerlinckx gaf nog even hoop naar 24-22 maar dan serveerde Verhanneman fout en 25-22.

(RB)