Zonder de coronavirus speelde Knack Roeselare normaal woensdagavond de terugwedstrijd tegen de Italiaans topper Civitanova in het kader van de kwartfinales van de Champions League. Of die wedstrijd plaatsvindt, is nog verre van zeker. In het oorspronkelijke reisprogramma stond het vertrek uit Roeselare deze morgen om 8 uur gepland. Maar het leek dit weekend overigens op een welles-nietes-spelletje over het al of niet afwerken van die terugwedstrijd.

Knack verloor vorige week woensdag de heenwedstrijd op Schiervelde met 0-3. Er was het hele weekend druk overleg tussen de CEV, de Italiaanse club en Knack. Vrijdag leek het erop dat de wedstrijd zou afgelast worden. De officiële papieren zouden met toestemming van de Europese bond opgesteld worden. Maar Civitanova wou die wedstrijd waarvan al vaststond dat die met gesloten deuren zou gespeeld worden, in tegenstelling met eerder akkoord dan toch laten doorgaan.

De verwarring was groot en in Italië werden gisteren alsnog twee volleybalwedstrijden van de competitie afgelast. Knack Volley wacht nu de beslissing van de Italiaanse regering af, want Civitanova ligt maar op een vijftigtal kilometer van de 'red zone' die hermetisch afgesloten is en waar alle in- en uitreismogelijkheden verboden zijn. Het kan best dat vandaag nog die zone uitgebreid wordt en dan kan die partij niet afgewerkt worden.

Als die wedstrijd toch moet gespeeld worden reist Knack Roeselare ten vroegste dinsdagavond af naar Italië. In de hoop dat het gezelschap dan ook kan terugkeren. Zaterdag staat de eerste wedstrijd in de Champions Final Four bij Aalst immers al op het programma. Wordt vervolgd... (RBD)

Zonder de coronavirus speelde Knack Roeselare normaal woensdagavond de terugwedstrijd tegen de Italiaans topper Civitanova in het kader van de kwartfinales van de Champions League. Of die wedstrijd plaatsvindt, is nog verre van zeker. In het oorspronkelijke reisprogramma stond het vertrek uit Roeselare deze morgen om 8 uur gepland. Maar het leek dit weekend overigens op een welles-nietes-spelletje over het al of niet afwerken van die terugwedstrijd. Knack verloor vorige week woensdag de heenwedstrijd op Schiervelde met 0-3. Er was het hele weekend druk overleg tussen de CEV, de Italiaanse club en Knack. Vrijdag leek het erop dat de wedstrijd zou afgelast worden. De officiële papieren zouden met toestemming van de Europese bond opgesteld worden. Maar Civitanova wou die wedstrijd waarvan al vaststond dat die met gesloten deuren zou gespeeld worden, in tegenstelling met eerder akkoord dan toch laten doorgaan. De verwarring was groot en in Italië werden gisteren alsnog twee volleybalwedstrijden van de competitie afgelast. Knack Volley wacht nu de beslissing van de Italiaanse regering af, want Civitanova ligt maar op een vijftigtal kilometer van de 'red zone' die hermetisch afgesloten is en waar alle in- en uitreismogelijkheden verboden zijn. Het kan best dat vandaag nog die zone uitgebreid wordt en dan kan die partij niet afgewerkt worden. Als die wedstrijd toch moet gespeeld worden reist Knack Roeselare ten vroegste dinsdagavond af naar Italië. In de hoop dat het gezelschap dan ook kan terugkeren. Zaterdag staat de eerste wedstrijd in de Champions Final Four bij Aalst immers al op het programma. Wordt vervolgd... (RBD)