Ook de derde set was voor de thuisploeg met 25-22, waardoor Lindemans Aalst dit seizoen er nu al drie wedstrijden niet in slaagt een set te winnen tegen Knack Roeselare.

Maar ondanks de 3-0-zege werd het geen walk-over, want Aalst liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Nadat Knack via Fornés 15-8 voor kwam in de eerste set keerden Depestele en co nog terug tot 18-16 en 19-17, maar dan trok kapitein Tuerlinckx zijn team over de streep: 25-21.

Blauwe kerstsfeer

Een goed gevuld Schiervelde - heel wat West-Vlaamse volleybalclubs waren uitgenodigd - was ondergedompeld in een blauwe kerstsfeer en de vele supporters hadden coach Rousseaux zien starten met D'Hulst, Tuerlinckx, Verhanneman, Orczyk, Coolman, Fornés en libero Dejonckheere. De tweede set verliep iets meer gelijkopgaand tussen twee gretige ploegen (7-8, 13-12), maar dan maakten Tuerlinckx en de ingebrachte Claes serverend brokken: 19-15. Een kloof die Knack niet meer uit handen zou geven en bij een nieuwe 25-21 was de bekerfinale een feit.

Tegen Maaseik in Sportpaleis

Intussen had ook Maaseik de eerste twee sets gewonnen uit bij Antwerpen en ook dat volstond voor de bekerfinale waardoor de affiche voor zondag 12 februari in het Sportpaleis al snel bekend was.

Dat kon de vreugde op het parket niet temperen en hoewel de rest van de wedstrijd enkel voor de statistieken was, bleven beide ploegen er vol voor gaan. Bij Knack stond intussen een totaal ander team op het veld, want enkel Tuerlinckx, Fornés en Dejonckheere bleven staan en samen met Van Hirtum, Claes, Trinidad en Van de Velde maakten zij het feest compleet door ook de derde set te winnen: 25-22.

Knack Roeselare is nu even aan een winterstop toe. De eerstvolgende wedstrijd is op 11 januari, uit bij Gent.

Bekijk hieronder ook het winnende punt van Knack Roeselare.

(LB)