Knack Roeselare naar bekerfinale

Knack pakt set een en drie en mag naar de bekerfinale. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

Het won de eerste (25-20) en de derde (25-15) set in de terugmatch van de halve finale van de Beker van België tegen Asse-Lennik en dat volstond voor een ticket voor het Sportpaleis op 14 februari. De tegenstander dan is Antwerpen. Knack won uiteindelijk nog met 3-1 na 24-26 in de tweede en 25-21 in de vierde set.

Knack had na de 1-3 uit de heenmatch genoeg aan twee sets. Als dat niet lukte, was er nog het achterpoortje van de golden set. In vergelijking met de competitiematch van vorige zaterdag geen wijzigingen in de basis bij Knack Roeselare. Bij Asse-Lennik geen Frank Depestele, nadat hij zaterdag geblesseerd was uitgevallen. Cosemans kreeg na zijn sterke invalbeurt het vertrouwen van coach Devoghel, die nog een wijziging in petto had: Staszewski kreeg de voorkeur op Andringa.

Toch kregen we een ander Knack te zien dan enkele dagen geleden: steviger aan de opslag, stabieler in receptie en aanvallend agressiever. Het leidde tot een eerste kloofje bij 16-12 en bij 20-15 nam Knack een optie op eerste setwinst. Met de voor Baetens ingekomen Andringa werd het 20-18, maar Knack liep weer uit en ook Kindt kwam er voor de opslag in bij de bezoekers voor Colson, maar deze keer lukte het niet. Een sterke Coolman (aanvallend 4 op 4, 2 bloks) zette met een stevig blok de 25-20 op het bord. Roeselare op een setje van de bekerfinale…

Thriller

Bij 2-3 in set twee kwam Asse-Lennik voor het eerst in de match op voorsprong. De thuisploeg liet niet begaan, maar werd niet geholpen door de eigen opslagmissers (acht in totaal in set twee): 12-13. De bezoekers behielden een kleine voorsprong, vooral omdat de receptie van Knack minder doorkwam (18-15). Twee bloks van eerst Coolman en meteen daarna Verhanneman luidden een thriller van een seteinde in (20-19). Intussen waren Overbeeke en bij Knack even later D’Hulst erin gekomen. De eerste setbal voor Lennik kon Knack nog neutraliseren, maar bij de tweede werd het 24-26 na een ace van Overbeeke, hoewel coach Rousseaux op dat laatste punt nog probeerde te verrassen met de inbreng van… Van Hirtum (nog aan het revalideren van een blessure). Roeselare nog steeds op een set van de bekerfinale…

In de derde set liet Knack Lennik van een 10-5 en 13-8 terugkeren tot 13-11, maar toen ging het in één ruk door naar 19-12 en een uitverkocht Schiervelde mocht stilaan zijn tickets bestellen voor het Sportpaleis. Met onder meer een heerlijk legballetje van Trinidad en op het einde bloks van Coolman (2) en Tuerlinckx stoomde Knack door richting bekerfinale.

De rest van de wedstrijd deed er niet meer toe, al won Knack ook de vierde set met Dedeyne en D’Hulst in de ploeg: 25-21. Thomas Konings kreeg voor een vol huis tussendoor zijn debuut en de jonge opposite bedankte meteen met twee punten. Ook Pieter-Jan Creus mocht nog enkele punten opdraven.

Niet tegen Maaseik, maar wel Antwerpen

Opvallend: niet Maaseik is in de bekerfinale de tegenstander, maar wel Antwerpen. De Sinjoren versloegen na de 3-1 uit de heenmatch alsnog Noliko na een golden set. Maaseik stond daarin bij 10-12 op enkele punten van de bekerfinale, maar Antwerpen haalde het uiteindelijk nog met 13-15. Voor Antwerpen is het de derde bekerfinale op rij.