Diep in de eerste set landde Konings na een blockactie op de voet van ploeggenoot Pieter Coolman. Daarbij ging hij door de enkel. Meteen was duidelijk dat de 20-jarige Antwerpenaar die avond niet meer in actie zou komen. De scan van vandaag bracht een partiële scheur van het buitenste ligament van de enkel aan het licht. Er wacht de onfortuinlijke Konings een revalidatie van vermoedelijk vier tot zes weken.

Slechte timing

Een blessure komt natuurlijk nooit gelegen, maar de timing van Konings is wel bijzonder jammer nu hij van coach Rousseaux volop zijn kansen kreeg in afwezigheid van Tuerlinckx, die ook nog ruim een maand aan de kant blijft met problemen aan de quadricepspees. Konings leek in bloedvorm en toonde in de voorbereiding al fraaie dingen. Gelukkig voor Knack en voor Rousseaux is er een ruime kern om de blessures van Tuerlinckx en Konings op te vangen. Lou Kindt toonde zich zaterdag met zes op acht geslaagde aanvallen al tot volwaardige vervanger op die positie.

Lou Kindt als vervanger?

"Thomas is een goede speler die in zijn loopbaan al heel wat blessureleed te verwerken kreeg. Voor hem is het extra zuur omdat hij eindelijk ten volle zijn kans kon gaan nu Tuerlinckx nog een tijdje out is", reageert Lou Kindt. "Natuurlijk is het met een dubbel gevoel als je in die omstandigheden moet invallen, maar ik heb wel getoond dat ik klaar was om te spelen. Of ik de komende weken nog als opposite zal uitgespeeld worden, zal de toekomst moeten uitwijzen. Kan ik de ploeg op die positie of op een andere plek diensten bewijzen, dan doe ik dat graag."