Steven Vanmedegael kon voor deze oefenpot weer (even) een beroep doen op setter Brett Walsh. De Canadees zakt tussen twee interlandperiodes door af naar Schiervelde. Hij mocht ook starten tegen Cambrai ten nadele van Sander Depovere, de enige bankzitter. Desmet begon op de opposite, Van Schie en Verhanneman op de hoek, Fasteland en nieuwkomer Daniel Jansen Van Doorn als midden. Andere nieuwkomer Deroey werd pas vanaf de tweede set als libero uitgespeeld.

Ex-speler Van Hirtum die revalideert van een zware operatie aan de knie kwam zijn vroegere medemaats aanmoedigen. Hij zag Roeselare goed openen tegen de Franse ploeg uit Pro B. Na de 8-8 duwde Verhanneman door met zijn opslag wat voor een onoverbrugbare vijfpuntenkloof zorgde. Fairplay vierde hoogtij want de spelers van Cambrai kwamen tussen om een foutieve interpretatie van de scheids te corrigeren in hun nadeel. Mooi zo! Iets later maakte Jansen Van Doorn de set af: 25-19.

Coach Jan Vanmedegael., MPM
Coach Jan Vanmedegael. © MPM

In de tweede beurt riep Vanmedegael zijn troepen - dit keer met Depovere tussen de lijnen - aan de kant voor een time-out bij 7-9. Cambrai kwam plots beter voor de dag terwijl de Roeselaarse aanvallers zich op een paar fouten liepen betrappen. Ook een tweede onderbreking zou Knack niet meer op de rails krijgen. De opslagmisser van Fasteland stond gelijk aan 21-25 en 1-1 in sets.

Walsh nam zijn plaats weer in bij het begin van het derde spelletje en Knack startte agressief met een snelle 7-4 tot gevolg. Wanneer Verhanneman weer aan het opslagkanon kwam en Van Schie de 21-12 op de bordjes blokte, leek Cambrai een vogel voor de kat maar de Fransen konden de schade nog een beetje beperken dankzij stevig opslagwerk: 25-17.

In set vier leek Cambrai lange tijd een tiebreak te kunnen afdwingen maar na de 12-15 schakelden Verhanneman en zijn maats weer een versnelling hoger: Van Schie tekende voor de 25-21.

Donderdagavond kijken beide ploegen mekaar weer in de ogen. De eerste opslag in Cambrai wordt om 18u40 gegeven.

(MPM)

Steven Vanmedegael kon voor deze oefenpot weer (even) een beroep doen op setter Brett Walsh. De Canadees zakt tussen twee interlandperiodes door af naar Schiervelde. Hij mocht ook starten tegen Cambrai ten nadele van Sander Depovere, de enige bankzitter. Desmet begon op de opposite, Van Schie en Verhanneman op de hoek, Fasteland en nieuwkomer Daniel Jansen Van Doorn als midden. Andere nieuwkomer Deroey werd pas vanaf de tweede set als libero uitgespeeld.Ex-speler Van Hirtum die revalideert van een zware operatie aan de knie kwam zijn vroegere medemaats aanmoedigen. Hij zag Roeselare goed openen tegen de Franse ploeg uit Pro B. Na de 8-8 duwde Verhanneman door met zijn opslag wat voor een onoverbrugbare vijfpuntenkloof zorgde. Fairplay vierde hoogtij want de spelers van Cambrai kwamen tussen om een foutieve interpretatie van de scheids te corrigeren in hun nadeel. Mooi zo! Iets later maakte Jansen Van Doorn de set af: 25-19.In de tweede beurt riep Vanmedegael zijn troepen - dit keer met Depovere tussen de lijnen - aan de kant voor een time-out bij 7-9. Cambrai kwam plots beter voor de dag terwijl de Roeselaarse aanvallers zich op een paar fouten liepen betrappen. Ook een tweede onderbreking zou Knack niet meer op de rails krijgen. De opslagmisser van Fasteland stond gelijk aan 21-25 en 1-1 in sets.Walsh nam zijn plaats weer in bij het begin van het derde spelletje en Knack startte agressief met een snelle 7-4 tot gevolg. Wanneer Verhanneman weer aan het opslagkanon kwam en Van Schie de 21-12 op de bordjes blokte, leek Cambrai een vogel voor de kat maar de Fransen konden de schade nog een beetje beperken dankzij stevig opslagwerk: 25-17.In set vier leek Cambrai lange tijd een tiebreak te kunnen afdwingen maar na de 12-15 schakelden Verhanneman en zijn maats weer een versnelling hoger: Van Schie tekende voor de 25-21.Donderdagavond kijken beide ploegen mekaar weer in de ogen. De eerste opslag in Cambrai wordt om 18u40 gegeven.(MPM)